insanbul

Çocuk Bakıcısı

Çocuk bakıcısı, en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarınızın günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir. İhtiyaçlarınıza yönelik Çocuk Bakıcı hizmetleri.
Çocuk Bakıcısı Adayları 1119 Kişi
Sırala:
insanbul insanbul
Feruza B.
Referanslı Çocuk Bakıcısı
Türkmenistan
35 Yaşında
Gülnara H.
Referanslı Çocuk Bakıcısı
Türkmenistan
34 Yaşında
Natalia C.
Referanslı Çocuk Bakıcısı
Moldova
44 Yaşında
Sarah N.
Referanslı Çocuk Bakıcısı
Kenya
27 Yaşında
Oguljemal S.
Referanslı Çocuk Bakıcısı
Türkmenistan
57 Yaşında
Ogulbibi A.
Referanslı Çocuk Bakıcısı
Türkmenistan
23 Yaşında
Shahla A.
Referanslı Çocuk Bakıcısı
Azerbaycan
30 Yaşında
Yulduz K.
Referanslı Çocuk Bakıcısı
Türkmenistan
32 Yaşında
Yıldız A.
Referanslı Çocuk Bakıcısı
Türkmenistan
44 Yaşında
Caroline C.
Referanslı Çocuk Bakıcısı
Kenya
30 Yaşında
Ziyoda E.
Referanslı Çocuk Bakıcısı
Özbekistan
40 Yaşında
Suraya j.
Referanslı Çocuk Bakıcısı
Türkmenistan
26 Yaşında

Güncel Çocuk Bakıcısı Fiyatları 2024

  • Gündüzlü Çocuk Bakıcısı 25.000₺ - 30.000₺
  • Yatılı (Tecrübeli) Çocuk Bakıcısı 30.000₺ - 40.000
  • Yatılı (Tecrübesiz) Çocuk Bakıcısı 27.000₺ - 30.000
  • İkiz Çocuk Bakıcısı 35.000₺ - 45.000
  • Günlük Çocuk Bakıcısı 2.500
  • + İzin Günleri 300₺ - 450₺ extra yol ücreti

Çocuk Bakıcısı Görevleri

  • Yemek hazırlamak ve yemeğini yedirmek,
  • Oyunlar oynayıp aktiviteler yapmak,
  • Ödevlerini yaptırmak,
  • Okula götürüp getirmek,
  • Banyo yaptırmak, Uyutmak,
  • Çocuk için sosyal ortamlar yaratabilmek,
  • Anne baba evde yokken ev güvenliğini sağlamak.

Çocuk Bakıcısı Seçerken Nelere Dikkat Ediyoruz?

  • Güvenilirliğe,
  • Çocuklarla iletişimine,
  • Disiplinli oluşuna,
  • Referans ve adli sicil kaydına,
  • Bilgili ve eğitimli olmasına,
  • Pediatrik ilk yardım kurallarını bilmesine,
  • Enerjik olmasına.

İngilizce Bilen Çocuk Bakıcısı

İngilizce bilen bakıcı son yıllarda aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Günümüzde dünyanın küreselleşmesiyle beraber yabancı dil bilmek direkt olarak ihtiyaç haline gelmektedir. Bunun bilincinde olan aileler de çocuklarına yabancı dil öğretmek ister. İşte bu anlamda İngilizce bilen çocuk bakıcısı bu duruma ciddi anlamda katkı sunacaktır. İngilizceye hakim olan çocuk bakıcıları, çocuklara doğal yollardan, kulak aşinalığı ile dil öğretebilme imkanını sunarlar. Bu anlamda da çocuklar kişisel anlamda gelişmeye başlar. Maalesef eğitim kurumlarında öğretilen yabancı diller yeterli olmamaktadır. Bu nedenle pratik yabancı dil öğreniminde büyük önem kaplar.

Rusça Bilen Çocuk Bakıcısı

Rusça bilen çocuk bakıcısı, özellikle rus annelerin en çok tercih ettiği bakıcılardandır. Çocuğunuzla Rusça iletişim kuracak, ana dillerinde iletişim kurma imkanı sunacak kişiler çocuğunuzun daha iyi eğitim almasına da olanak sağlayacaktır. Bakıcı hem Rusça hem Türkçe biliyorsa gereksinimlerinizi çok daha iyi anlayacaktır. Çocuklarınızın erken yaşta ikinci bir dil öğrenmesini gerekli görüyor iseniz doğru adrestesiniz ve bizimle iletişime geçmeniz yeterli olacaktır. Rusça bilen çocuk bakıcılarımızın videolu özgeçmişlerini inceleyerek uygun görmüş olduğunuz aday ile büro ortamımızda ya da evinizde kendisi ile bire bir görüşme imkânını buluyorsunuz.

Çocuk Bakıcısı Arayanlar İçin 4 Tavsiye

Çocuk bakıcısı seçerken bazı önemli noktalar vardır. Bunlara dikkat edildiğinde memnun kalacağınız bir seçim yapmış olursunuz. Özellikle mülakatta doğru soruları sormak ve ne istediğinizi önceden belirlemiş olarak mülakata girmek her iki tarafın da daha iyi bir süreç geçirmesinde önemli bir etkendir. Çocuk bakıcısı arayan aileler için tavsiyelerimiz.
  • 1- Yasalara bağlı bir şekilde çalışan firmalardan bakıcı aramanız daha doğru olacaktır.
  • 2- Çocuğunuzun neye ihtiyacı olduğunu ve bakıcınızın bunu ne kadar karşılayabileceğini önceden yazılı olarak belirleyin.
  • 3- Özellikle ev içine kameralar yerleştirebilirsiniz. Kamera olması her iki taraf için de güven oluşturur.
  • 4- Çocuk bakma konusunda sertifikası ya da eğitimi olanlara öncelik verebilirsiniz.

Çocuk Bakıcısıyla Çalışma Saatleri Nasıl Konuşulur?

Çocuk bakıcısı seçimi yaparken özellikle anne ve babanın çalıştığı durumlarda çalışma saatleri önemli bir noktada yer alır. Bakıcı ile uyuşan çalışma saatleri her iki taraf için de iyi olacaktır. Bu noktada bakıcıdan mülakata henüz gelmeden önce bu saatleri ve günleri belirtmesi süreci daha da kolaylaştırır. Okula giden ya da özel gereksinimi olan bir çocuk için bakıcı seçerken okuldan alınıp alınmayacağını, eve geldiğinde yemek ya da uyku gibi ihtiyaçların doğup doğmayacağı da mülakat esnasında konuşulur. Böylece bakıcı bu saatlere göre kendini ayarlar ve çalışma düzenini oluşturur. Saatlere sadık kalınmasının önemli olduğunun vurgulanması, ihtiyaç durumunda önceden bildirilmesinin istenmesi de mülakat esnasında konuşulabilir.

İnsanbul insan kaynakları, İşkur lisanslı yasal bir firmadır.

Hizmet Politikamız

Bizimle çalışmaya karar verdiğinizde süreç bu şekilde ilerliyor
  1. Süreç Adım 1

    İstediğiniz kriterlere uygun adayların video cv’lerini size WhatsApp üzerinden gönderiyoruz.

    01
  2. Süreç Adım 2

    Gönderdiğimiz videolar içerisinde seçtiğiniz aday ile online veya ofisimizde karşılıklı görüşmenizi sağlıyoruz.

    02
  3. Süreç Adım 3

    Aday ile anlaşıldığı taktirde, herhangi bir problem çıkar ise 3 yeni eleman daha bulacağımızı taahhüt eden 2 aylık bir sözleşme yapıyoruz.

    03
  4. Süreç Adım 4

    Bu organizasyon için çalışanın 1 maaşı kadar + KDV hizmet bedeli alıyoruz. Çalışma bakanlığına bağlı olarak çalışan özel istihdam bürosuyuz.

    04
Aklınıza Takılan

Sık Sorulan Sorular

Çocuk Bakıcısı Hakkında Aklınıza Takılan Her Türlü Sorunun Cevabını Bulabilirsiniz.

Ebeveynler, ev içinde bir düzen oluşturmak ve bunu çocuk için sürdürmek istediği durumlarda yatılı çocuk bakıcısı tercih eder.

Bakıcı, evde kaldığı ve kendine ait bir alanı olduğu için çocukla daha yakın ve farklı bir iletişim içinde olur. Onun her an doğabilecek ihtiyaçlarına karşı hazırdır. Aynı zamanda aileyle sürekli iletişimde kalarak herhangi bir durumu bildirir.

Yatılı çocuk bakıcısının çalışma koşulları yine mülakat esnasında konuşulur ve kimi zaman ev işleri de yapması beklenebilir. Özellikle çocuğun yemeklerinin hazırlanması, bakımının yapılması ve okul çağında bir çocuksa onun derslerine yardım edilmesi gibi destekler beklenebilir. Bakıcının çocukla kurduğu etkileşimin faydalı olması, ona verdiği desteğin iyi olması güzel bir süreç geçirilmesinde etkendir.

Yarım gün çocuk bakıcısı, günün belirlenen zaman aralığında çalışır. Bu zaman dilimi sabah, öğle ya da akşam olabilir. Bakıcı 4-5 saat çalışarak çocukla ilgilenir ve onun ihtiyaçlarını karşılar. 

Genellikle çalışan ebeveynler, çalıştıkları zaman aralığında çocukla ilgilenemeyecekleri için yarım gün çocuk bakıcısı tercihinde bulunabilir. Belirlenen zaman aralığı çocuğun okula hazırlanmasına destek olunacağı veya okuldan alınacağı bir aralık olabilir. 

Kimi aileler çocuk okuldan eve geldiğinde onu karşılayacak, yemeğini yedirecek ve ödevlerinde yardımcı olacak bakıcılara gereksinim duyar. Akşam işten dönene kadar bakıcı o süre içinde çocukla ilgilenir. Ebeveynlerin eve geldikten sonra bakıcının mesaisi bitmiş olur.

Çocuk bakıcısı ararken bazı aileler yabancı çocuk bakıcısı ilanlarına bakabilir.

Türkmenistanlı, Özbekistanlı, Afrikalı, Ukraynalı, Filipinli yada Moldovyalı gibi birçok yabancı çocuk bakıcısı, aldıkları eğitimlerle ve sertifikalarıyla hizmet verebilir.

Yabancı bakıcı tercih edilmesinde birçok etken var. Bu etkenler arasında bakıcıların uyruklarına dair duyulan sempati ve onların çocuk bakımında daha bilinçli olduklarına dair düşünce yer alabilir. Bir dil öğrenmek ve bunun erken yaşlarda ana dilinden biriyle etkileşim kurularak temelinin atılması'da diğer etkenler arasındadır.

Kimi aileler yurt dışı seyahatleri için özellikle İngilizce ya da diğer yabancı dilleri bilen bakıcıları tercih edebilir. Yabancı dil bilen bakıcılarla seyahat etmek daha uygun olduğu için aileler yabancı uyruklu bakıcıları tercih etmektedir.

Birçok aile çocuk bakıcısı seçerken yabancı olmasına sıcak bakıyor. Bunda en önemli faktörlerden birisi, çocuğun farklı bir kültürle etkileşime girmesini ve bu sayede erken yaşlarda dil öğrenimini geliştirmesinin desteklenmesidir. Ana dili İngilizce, Rusça yada Fransızca olan bakıcılar aileler tarafından tercih edilerek hem bakım verilmesini hem de bu esnada çocukla iletişime geçerek onun dil gelişimin desteklenmesi sağlanır.

Yabancı çocuk bakıcıları, kendi kültürleriyle etkileşim kurduklarında çocukların okullardan öğreneceği verimden daha fazla verimli bir süreç içinde olmalarını sağlar. Ana dilden konuşan bakıcı bunu erken yaşlarda çocuğa kazandırır. Dili efektif bir şekilde öğrenme sürecinde önemli bir katkı sağlar.

Ailenin ve bakıcının mülakatta anlaştığı ama çocuğun bakıcıya sıcak bakmadığı durumlar olabilir. Özellikle çocuklar ilk tanışma anında kaygılı olabilir, çekimser davranabilir. Bu gibi durumlara karşı önceden tecrübesi ve bilgisi olan bakıcılar yapıcı bir yol tercih ederler. Çocuğun sınırlarına saygılı olarak onla oyunlar oynayıp iletişime geçmeye çalışırlar.

Oyun aracılığıyla kurulan iletişime çocuklar hayır demez. Başta istemeseler de oyun aracılığıyla kendi dünyalarını yavaş yavaş açarlar ve yeni tanıştıkları bakıcılarını o dünyaya dahil etmeye başlarlar. Zamanla gelişen bu iletişim çocuğun kendini daha rahat hissetmesiyle sürdürülür. Çocuk bakıcısına güvenmeye ve ona açık olmaya başlar. İlk başta büyük beklentilerde olmamak, çocuğun bakıcısına alışma sürecini desteklemek ve zorlamamak önemlidir.

Çocukların gelişiminde uyku önemli bir yer tutmaktadır, bu yüzden çocuklar sessiz ortamda her gün aynı saatte olacak şekilde bir rutin oluşturulmalıdır.

Ebeveynlerin davranışlarıyla çocuklara model olduğu unutulmamalı, çok fazla kuralla çocuklar kısıtlanmamalı genel bir çizgide açık ve anlaşılır olmalıdır.

Çocuk bakıcısı ne kadar para alıyor sorusu da sıklıkla sorulan sorulardan birisidir. Çoğu çocuk bakıcısı part time yada saat başı fiyatlarla ödemelerini kabul etmektedir. Çalışma saatleri ebeveynlerin ihtiyaçları doğrultusunda da değişim göstermektedir. Adaylarımızın talepleri profillerinde mevcuttur.

Üniversite eğitimi ya da diğer sertifika programlarının yanı sıra çocuk bakıcısı eğitimi birçok kurum tarafından verilerek eğitimli bakıcılar oluşturmaya dair bir yapılandırma hedeflenir. Çocuk bakıcısı eğitimleri, bu meslekte kendilerini geliştirmek isteyen bakıcılar tarafından alınabilir. Özellikle Millî Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen bu eğitimler, 0-36 ay arasındaki çocuklara bakmakla ilgili detaylı bir eğitim sunar. Bakıcıların bu eğitimleri her yaş dönemi için ya da özel gereksinimi olan çocuklar için de alması mümkündür. Bu eğitimlerden sonra İŞKUR’a başvurarak bir belge oluşturabilir ve bakıcıların çalıştırıldığı yasal kurumlara ikametgahlarıyla birlikte kayıt açabilirler. Sonrasında tercih edilme durumlarına göre bakıcı olarak kendilerine yakın bölgelerde çalışabilirler.

Özellikle mülakat esnasında her iki taraf da istekleri ve beklentilerini konuşur. Burada iş tanımı önemli bir yerde durur. Bazı aileler bakıcı ararken ev temizliği ya da yemek yapmak gibi işlerin de yapılmasını talep edebilir. Fakat bu talebi mülakat esnasında konuşmamak, sonrasında söylemek uygun değildir. Çocuk bakıcılarının aileden en önemli beklentilerinden bir diğeri de çalışma saatlerinin esnetilmemesidir. Ekstra mesai gibi durumların birkaç gün önceden bildirilmesi, bunun için ücretin ödenmesi gerekir. Ayrıca bakıcılar aileden ona bir oda vermesini talep etmektedir.