insanbul

Hasta Bakıcısı İş İlanları

Hasta bakıcısı hizmeti mi vermek istiyorsunuz, sizleri daha çok hasta bakıcı arayan müşteriye ulaştırıyoruz.
İş İlanı 78 İlan
Sırala:
listele listele
Kocaeli Tam Zamanlı Hasta Bakıcısı
Yatalak Anneye Hasta bakımı Yardımcısı Aranmakta
Pasif
TL - 16000TL / Ay
İstanbul Yatılı Hasta Bakıcısı
Büyükçekmece'de yatalak anneye bakabilecek tecrübeli hasta bakıcısı arıyoruz
Pasif
12.000TL - 13.000TL / Ay
İstanbul Tam Zamanlı Hasta Bakıcısı
Tuzla'da yaşayan yatalak hasta için bakıcı ve evin genel temizlik ütü çamaşır yemek vs yapılacak.yemek yapmasını bilmeli ilgilenen 05532802913 telden wp tan yazarsa seviniriz
Pasif
8500TL - 10000TL / Ay

Aradığın İşi Bulamadın Mı?
Biz Bulalım!

Aradığınız işi senin için biz bulalım.

Hasta Bakıcısı Olmak İster Misiniz ?

Hasta bakıcılık yapmak pek çok kişi bakımından oldukça cazip bir iştir. Buna rağmen bu işi yapmak isteyenler bazı tereddütler yaşarlar. Oysa bir çok kişi için hasta bakıcısı olmak avantajlı bir kazanç kapısı olabilir. Hasta bakıcılık yapmak için çok fazla kriter gerektirmemesi bu işin herkes tarafından yapılabilmesini sağlar ve oldukça tercih edilen bir iştir. Birkaç basit özelliğe sahip olmanız bu işi yapmak için yeterlidir. Üstelik hasta bakmak ona belli başlı bakımları vermekten daha fazlasını pek gerektirmediğinden oldukça kolay bir iştir. Dolayısıyla kendinize de zaman ayırarak çalışmanız mümkün olur. Bu yazımızda yaşıyor olabileceğiniz tereddütlerle alakalı merak ettiklerinizi ve öğrenmek istediklerinizi bulabileceksiniz.

Kimler Hasta Bakıcısı Olabilir ?

Hasta bakıcısı olmak için kesinlikle şart olan pek bir kriter yoktur. Eğitim de almış olmanız gerekmez. Hasta bakıcı insani yönleri gelişkin, bakılacak hastaya şefkatle yaklaşabilecek biri olduğunda diğer bir çok kriter geri planda kalabilir. Dolayısıyla kadın ya da erkek olmanın, genç ya da yaşça büyük olmanın pek önem verilmediği bir iştir. Hasta yakınlarının en önemli beklentisi hastaya merhametle yaklaşılması ve onun temel bakımının veriliyor olmasıdır. Bununla birlikte bazıları yatılı hasta bakıcısı işe almak isteyebileceğinden bu durumda yatılı kalmaya engelinizin olmaması gerekir. Ancak yalnızca gündüz bakımı isteyenler de oldukça yoğunlukta olduğundan tam gün çalışabilecek ya da belli saatler içerisinde mesai yapabilecek olmanın bir önemi olmaz. Herkese yönelik hasta bakıcı iş ilanları bulunur.

Hasta Bakıcısı Ne İş  Yapar ? 

Hasta bakıcısının yapacağı rutin bazı işler bulunur ve bunlar bu işi yapmak isteyenlerin hasta bakıcı ne iş yapar şeklinde sürekli sorguladığı ve merak ettiği konular olarak karşımıza çıkmaktadır. Hasta bakıcısından yapması beklenen bazı işler şöyle sıralanabilir;

  • Hasta bakıcı hastanın öğünlerini atlamadan takip etmeli, beslenmesine özen göstermelidir.
  • Hastanın alması gereken ilaçları rutininde takip etmeli, saatlerine uygun bir şekilde ilacını vermelidir.
  • Hastanın rahatsızlığı hakkında verilen bilgileri iyi bir şekilde öğrenmeli, acil müdahale gerektirebilecek bir durum varsa dikkatli olmalıdır.
  • Hasta tuvalet ihtiyacı için kendi kalkıp gidemiyor ise hasta bakıcısı onu destekli yürütmeli, bunu yaparken hasta ihtiyaç duyduğu anda ertelemeksizin yardımcı olmalıdır.
  • Eğer hasta altı bezleniyorsa bu durumda alt değiştirme sürelerine dikkat etmeli ve böylece hastanın cildinin tahriş olmasına sebebiyet vermemelidir.
  • Hastanın banyosunu yaptırmalı ve banyo ihtiyacı duyduğu zamanları iyi takip etmeli, rutin düzende bu ihtiyacını karşılamalıdır.
  • Hastanın kişisel bakım ve temizliğini vermeli, bu konuda özenli davranmalıdır.

Neden Hasta Bakıcısı Olmalısınız ?

Hasta bakıcı olmak için  avantajlı sebepler şöyle sıralanabilir;

  • Hasta bakıcılarının iş yükü çok değildir. Hastanın temel ihtiyaçlarının karşılanmasından daha fazlası genelde aranmaz.
  • Hastanın temel ihtiyaçlarını karşıladığınız süreden arta kalan pek çok zamanınız bulunabilir. Bakılan hastaya göre bu durumlar değişiklik gösterebilirse de genelde hastalar temel bakımlarının sağlanmasından başka size çok fazla ihtiyaç duymazlar.
  • Hasta bakıcı maaşı gerektirdiği eforla kıyas edildiğinde oldukça iyidir. Az bir efor sarfederek oldukça iyi bir gelir oluşturabilirsiniz.
  • Bazı aileler yatılı hasta bakıcısı arayabilirler. Bu gibi durumlarda kalacağınız başka bir eve kira ödemesi yapmanız ya da fatura giderleriyle uğraşmanız gerekmez. Aldığınız para bütünüyle size kalır.
  • Bir müddet hasta bakıcılık yaptıktan sonra tecrübeli hasta bakıcısı olarak daha iyi maaşla çalışma imkanınız da oldukça fazladır.
  • Hasta ve yardıma ihtiyacı bulunan bir bireye yardım edebilmek, kesinlikle ruhsal tatmin sağlayan bir duygudur.

Hasta Bakıcısının Sahip Olması Gereken Kişisel Özellikler Nelerdir ?

Yukarıda sayılan tüm avantajlar oldukça cazip ve bu işi yapmaya karşı sizi motive edici olabilir. Ancak bunun yanı sıra bir hasta bakıcısının elbette sahip olması gereken, on bu işi yapmaya uygun kılan bir takım özellikleri de taşıması gerekir. Bunlardan ilki kesinlikle sabırlı olmaktır. Hasta kişi bazen rahatsızlıkları sebebiyle uyuyamayabilir, yemek yiyemeyebilir. Ağrılar çekebilir. Bu gibi durumlarda onun bakımını verirken oldukça sabırla yaklaşmanız gerekir. Bir başka özellik ise merhamettir. Hasta bir kişinin ihtiyaç duyduğu belki de en büyük his moral yüksekliğidir. Ona karşı merhametli, tatlı bir dille yaklaşmak hastada moral duygusunu yükselterek kendisini iyi hissetmesini sağlayacaktır. Göstereceğiniz saygı, sevgi, merhamet ve sabır sayesinde bu işi en iyi şekilde yapabilir ve hasta bakıcısı arıyorum diyen aileler için oldukça tercih sebebi olabilirsiniz.

Hasta Bakıcısının Alması Gereken Eğitimler Nelerdir?

Hasta bakıcısı olmak için temelde herhangi bir eğitime, kursa ihtiyacınız bulunmaz. Ancak elbette kendini geliştirmiş, bilgiyi önemseyen tecrübeli hasta bakıcısı aileler tarafından tercih sebebi olabilir. Bir çok özel kursta hasta ve yaşlı bakım eğitimi kursları alabilir, bu kursları tamamladığınızda sertifika alabilirsiniz. Bu kursların MEB onaylı olanlarını tercih edebilir, sertifikanızı bu şekilde daha güvenilir kılabilirsiniz. Üniversitelerin evde hasta bakımı bölümlerini okuyabilir, bu yeni mesleğinize bir de diploma ekleyebilirsiniz. Yaşadığınız bölgedeki Halk Eğitim ve İş-Kur tarafından düzenlenen hasta ve yaşlı bakımı kurslarını takip ederek de bu imkanı elde edebilirsiniz. Böylece eğitimli ve donanımlı şekilde hasta bakıcılıkta yolunuza devam edebilirsiniz.



Hasta Bakıcısının Sorumlulukları Nelerdir?

Hasta bakıcısı her şeyden önce hasta ile bir arada bulunduğu zaman diliminde onun güvenliğini iyi bir şekilde sağlıyor olmalı, bulunduğu ortama ailenin haberi olmayan ya da yabancı hiç kimseyi sokmamalıdır. Hastanın beslenme düzenine dikkat etmeli, düzenli kullanması gereken ilaçları mutlaka takip etmelidir. Hastanın yanından uzaklaşmamalı, sıklıkla onu gözleyerek sağlık durumundan emin olmalıdır. Eğer hasta konuşabilen, oturup kalkabilen bir bireyse zaman zaman onunla muhabbet etmeli, moral ve motivasyonunu yüksek tutmasına destek vermelidir. Hasta bakıcısı işe girerken anlaşıldıysa ev işleri ve düzeninden de sorumlu tutulabilir. Elbette bu durum iki tarafın kabulüne ve anlaşmasına bağlı olacaktır.

Hasta Bakıcısı Arayan Ailelere Nasıl Ulaşılır?

Hasta bakıcısı arıyorum diyen aileler ve siz hasta bakıcısı olmak isteyenleri bir araya getirmekteyiz. Hasta bakıcılığı yapmak istiyorsanız ve bu konuda kesin kararınızı oluşturduysanız öncelikle bize ulaşabilirsiniz. İsteklerinize uygun hasta bakıcılığı işi size vermek üzere öncelikle hakkınızda gerekli bilgileri alıyoruz. Daha sonra işe uygunluğunuzu araştırmak üzere gerekli incelemeyi yapıyoruz. Gerekli kontrollerden geçtikten sonra uygun hasta bakıcısı adayları ile hasta bakıcısı arayan aileler arasında adeta bir köprü vazifesi görerek güvenle sizi yeni işinizle buluşturuyoruz. Kendinize en uygun hasta bakıcı işi için ve güvenli bir biçimde bu yeni işinize sahip olmak için bize ulaşabilirsiniz.

Hasta Bakıcısı İş İlanları

Sizi yalnızca Türkiye sınırları içinde hasta bakıcı arayan aileler ile buluşturmakla kalmıyoruz. Avrupa’nın bir çok ülkesine hasta bakıcısı göndermekteyiz. Özellikle Avrupa’ya çıkış istiyor, artık yurt dışında yaşamanın hayalini kuruyorsanız bu iş sizin için büyük bir fırsat olabilir. Avrupa ülkelerinin bir çoğunda Türkiye’den gelen hasta bakıcılar güvenilir bulunurlar ve bu iş için tercih edilirler. Üstelik çalışmak üzere gidişiniz ile daha güvenli bir biçimde gittiğiniz ülkede kalıyor olursunuz. Bu nedenle başta Almanya, Hollanda, Fransa, İsviçre, Londra ve Bulgaristan olmak üzere bir çok Avrupa ülkesi ve şehrine sizi hasta bakıcı olarak gönderebiliriz. Aradığınız yurt dışına çıkış fırsatı hasta bakıcılık işi ile size gelebilir. Hasta bakıcı olmak ve bu şekilde yurt dışında çalışmak isterseniz, bize ulaşabilirsiniz.

Hasta Yakınlarının Hasta Bakıcısından Beklentileri Nelerdir ?

Hasta yakınlarının hasta bakıcılarından ilk beklentileri belirttiğimiz gibi gerekli güven duygusunu kendilerinde uyandırmalarıdır. Aileler yaşamlarını sürdürmekteyken deyim yerindeyse gözlerinin arkada kalmamasını, size güvenebilmeyi isterler. Bir diğer en önemli beklentileri ise hastalarına merhametle yaklaşabileceğinizi sizde görmek ve sezmektir. Bu iki koşulu sağlayabildiğinizde ve bu hisleri onlara geçirebildiğinizde, bakımla ilgili diğer pek çok şeyin işi yaparken yoluna gireceğinden emindirler. Bununla birlikte elbette sizden özveriyle hasta bakımı için gerekli işleri yapmanızı da isterler. Hasta bakıcısı hastaya ilgiyle yaklaşıp onun can sıkıntısını almak üzere bir miktar muhabbet de etmelidir. Hastalarının beslenmesinin ve ilaçlarının düzenli bir şekilde veriliyor olduğu, kişisel bakımının aksatılmadığını bilmek onlar için oldukça önemlidir.



Hasta Bakıcısı İş İlanları İçin Bize Başvurabilirsiniz.

Hasta bakıcısı olmak istiyor ancak işe nereden başlayacağınızı bilemiyor olabilirsiniz. Hasta bakıcılığı yapmanız için size adeta yol gösteriyor ve kılavuzluk ediyoruz. Bir çok hasta bakıcısı arayan aile ile sizin aranızda köprü kuruyor, güvenli bir biçimde sizleri onlarla buluşturuyoruz. Hasta bakıcısı iş ilanları için sayfamıza göz attıktan sonra ilanlarımızı beğenirseniz sitemiz üzerinde yer alan iletişim bilgileri ile bizlere ulaşabilmektesiniz. Sizlere gerekli yönlendirmeleri yapıyor ve almak istediğiniz bilgileri veriyor, merak ettiklerinizi cevaplandırıyoruz. Eğer istediğiniz iş konusunda kararlıysanız  sizin bilgilerinizi de alıyor ve gerekli kontrollerinizi sağlıyoruz. Bundan sonra hasta bakıcı arayan ailelerden uygun olanlar ile sizi buluşturuyor, mümkün olan en kısa sürede işinize kavuşmanızı sağlıyoruz. Hasta bakıcı olmak isterseniz bize ulaşabilirsiniz

Hasta Bakıcısı Olarak İş Arıyorum

Hasta bakıcılığı bugüne kadar yaptığınız işler içerisinde sizin için en uygun iş alanı olabilir. Ya da şimdiye kadar herhangi bir işte çalışmadıysanız sizin için iyi bir başlangıç ve çıkış noktası da olabilir. Hasta bakıcısı olarak iş arıyorum diyorsanız sizi mümkün olan en kısa sürede istediğiniz işle buluşturmak üzere çalışıyoruz. Üstelik bu çalışmalarımız sizleri iş aramanın külfeti ve zahmetinden kurtarır ve bu süreci rahatlıkla geçirirsiniz. İşinizi aldığınızda ise yeni bir gelir yolu elde etmiş olmanın rahatlığına kavuşursunuz. Tüm bu süreçler hakkında bilgi sahibi olmak, merak ettiğiniz hususları sormak ve iş ilanlarına başvurmak üzere bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

 

Aklınıza Takılan

Sık Sorulan Sorular

İş İlanları Hakkında Aklınıza Takılan Her Sorunun Cevabını Burada Bulabilirsiniz.

Evet ofisimize gelip gerekli kontrollerden geçtikten sonra hasta bakıcısı olarak yönlendirebiliyoruz.

Demans hasta bakıcısı konusunda bilgi vermeden evvel demans nedir ondan bahsedelim. Demans hastalığı, genellikle başka bir hastalık sürecinin sonunda otaya çıkar. Unutkanlık halinin hastalık boyutu olarak nitelendirilebilir. Genellikle düşünme ve davranış bozuklukları bu hastalığın belirtileridir. Demans hastalarında hafıza problemi, yakın zamanı unutma, kelimeleri bulmakta güçlük çekme, kişileri hatırlamama gibi belirtiler görülmektedir. Bu gibi durumlarda eğer doktor teşhisi koyarsa hemen iyi bir bakım için planlama yapılmalıdır. 

Aileler demans hastası yakınları için demans hasta bakıcısı hizmeti alabilir. Demans hastası bakımı herkesin yapabileceği bir şey değildir. Bu nedenle de mutlaka profesyonel bir kişi tarafından bu hizmet sunulmalıdır. Tecrübeli demans hasta bakıcısı tüm ihtiyaçlarınızı yerine getirecek ve sorunlarınıza da anında çözüm önerisi sunacaktır. Demans hastalarında yaşanan bu hafıza ve davranış bozuklukları onların günlük hayatta zorluk çekmesine ve güvende olmamalarına sebep olur.

Yapabilecekleri her hareket örneğin mutfakta ocağın altını yakma ve daha sonra unutma, kötü sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle bu hastalar evde yalnız kalmamalı ve mutlaka profesyonel bir demans hasta bakıcısı ile beraber yaşamalıdır. Birilerinin bu hastaları sürekli takip etmesi ve yanında bulunması şarttır. Aksi takdirde kendilerine zarar verme olasılıkları oldukça fazladır. Eğer sizlerin de demans hasta bakıcısı hizmetine ihtiyacınız varsa mutlaka bizimle iletişime geçmelisiniz. Sizlere aradığınız bakıcı hizmetini anında sunmakta ve en profesyonel kişilerle çalışmaktayız. Bu da gözünüzün arkada kalmamasını sağlamaktadır.

Evinize yakın gündüzlü hasta bakımı işi bulmak istiyorsanız ofisimize gelip kayıt olmanız gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyetinde iş ve işçi bulma faaliyetleri yasalar ile düzenlenmiştir. Elemandan ücret almak yasal değildir.

Ofisimize gelip gerekli kontrollerden geçmeyen hasta bakıcıları ile çalışmıyoruz.

Hasta Bakımı konusunda tecrübeniz var ise tabiki bulabilirsiniz.

Web sitemizde bulunan telefon numaralarından mesai saatleri içerisinde bize ulaşabilirsiniz.

İnsanbul insan kaynakları ve danışmanlık ltd ştı Türkiye iş kurumu tarafından verilen 1111 Numaralı izin belgesi ile faaliyet göstermektedir.

İkamet izni olmayan yabancı uyruklu hasta bakıcıları ile çalışmıyoruz.

Toplu taşıma olarak bakırköy metro istasyonuna 100 metre incirli metrobüs durağına 100 metre, Açık adresimiz web sitemizinn iletişim kısmında mevcut.
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.