insanbul

Bakıcı Arıyorum

Bakıcı Arıyorum

Bakıcı arıyorum ama aradığım özellikteki kişileri bulmakta zorlanıyorum, bakıcı seçimi yapamıyorum ya da bakıcı seçerken nelere dikkat etmeliyim gibi sorularınıza cevap arıyorsanız en doğru adrestesiniz demektir.

Aile büyükleri çocuk bakımı konusunda anne babalara yardımcı olmak istese ve çocuklara gayet güzel bakacak olsa da, bilinçli birçok anne baba artık aile büyükleri yerine çocuklarının bakımı için profesyonel bir bakıcı tercih etmektedir.


Çocuk bakıcısı bulmak ve doğru kişiyi seçmek konusunda büyük bir endişeye kapılan aile üyeleri, çocuklarını bırakacakları ilk dönemlerde büyük bir sıkıntı çekmektedir. Fakat bu önyargılar bakıcılar, çocuklar ya da ailelerin birlikte zaman geçirmesi ve diyaloga girmesi sayesinde zaman içinde yıkılmaya başlayacaktır.

Anne babalar, en değerli varlıkları olan yavrularını emanet edecekleri kişileri kulaktan dolma bilgiler, İnternet siteleri ilanları ya da eş dost vasıtası ile bulmak yerine kesinlikle, İŞKUR'a bağlı hizmet veren profesyonel istihdam kurumları aracılığı ile bulmaya özen göstermelidir. En doğru bakıcıyı bulabilmek için bu gibi kurumlarda hizmet veren danışanlara bakıcı arıyorum demeniz, istek ve taleplerinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Danışmanlar sizler yerine en doğru bakıcıları bulacak ve sizlere birebir görüşmeler ayarlayacaktır.

Çocuk Bakıcılarında Bulunması Gereken Özellikler

Doğru ve güvenilir bir çocuk bakıcısı bulmak, anne babaların en özen gösterdiği konular arasında yer almaktadır. Doğru çocuk bakıcısı ailelerin beklentilerine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor olsa da, çocuk bakıcılarının kesinlikle eğitimli ve profesyonel olması gerekmektedir. Profesyonel ve nitelikli çocuk bakıcılarını diğerlerinden ayırmakta olan en temel özellik budur. Ayrıca çocuk bakıcılarında bulunması gereken bir takım farklı temel özelliklerde bulunmaktadır. Bu özellikleri şu şekilde sıralamak mümkündür.

  • Çocuk bakıcılarının kesinlikle çocukları sevmesi ve onlar ile vakit geçirmekten hoşlanıyor olması gerekmektedir. -+Çocuk bakıcıları eğitimli ve çocuklar ile nasıl iletişim kurması gerektiğinin bilincinde hareket eden kişiler olmak zorundadır.
  • Bütün gün çocuklar ile vakit geçirecek olan bakıcıların, şakacı olması çocuklar ile geçirdikleri vakitten keyif almalarını sağlayacaktır.
  • Çocuk bakıcılarının sorumluluk sahibi, soğukkanlı ve olası tehlike durumlarında nasıl davranması gerektiğini bilen kişiler olması gerekmektedir.
  • Güven, ailelerin bir çocuk bakıcısında aradığı en temel özellikler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Aile bireyler, çocuk ve bakıcı arasında zaman içinde oluşacak bu güven bağının zedelenmemesini sağlamak bakıcılar tarafından özen gösterilmesi gereken bir konudur.
  • Çocukların insanları ne kadar zorladığı ve hiç yerinde durmadıkları göz önüne alındığında, bakıcı olarak görev yapacak kişilerin kesinlikle sabırlı olması gerekmektedir.
  • Son olarak ise olası ev kazaları ve hastalık durumlarına karşı bakıcıların, ilk yardım eğitimi almaları ve olası durumlarda müdahale edebilmeleri gerekmektedir.

Bakıcıların Temel Sorumlulukları Nelerdir?

Bakıcı arıyorum ve doğru bakıcıyı nasıl bulacağımı bilmiyorum diyorsanız, bakıcınız ile yapacağınız görüşmelerde bakıcıların kişilik özelliklerini doğru analiz ederek, bazı fikirler edinebilmeniz mümkündür. Bakıcı ile yapacağınız görüşmeler sonrasında çocuğunuzun da bakıcı ile aynı ortam buluşmasını sağlayabilir ve aralarındaki uyumu analiz edebilirsiniz. Bu durum bakıcınız ve çocuğunuz

Çocuk Bakıcısı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.