insanbul

Blog Yazılarımız

Array

Yabancı Yaşlı Bakıcı

Yaşlı bakımı kişilerin hayatını doğrudan etkileyen ve oldukça fazla sorumluluk gerektiren bir durumdur. Yaşlı bakımı sırasında kişiler farklı bir kişinin desteğine ihtiyaç duyabilmektedir. Bu durumda kişiler genel olarak yalı ve ileri yaş grubundaki aile büyükleri için yaşlı bakıcısı desteği almak istemektedir. 

Array

Erkek Yaşlı Bakıcısı

Hastane ya da ev ortamında bakıma ihtiyaç duyan yaşlı kişilerin bakımını üstlenen aile bireyleri, kimi zaman bu sorumlulukları üstlenirken desteğe ihtiyaç duyabilmektedir. Bu durumda ailelerin en büyük yardımcıları yaşlı bakıcısı olarak hizmet veren kişiler olmaktadır. 

Array

Evde Yaşlı Bakıcı Neler Yapmalıdır?

Herkes yaşlılık dönemini sağlık açısından da ekonomik açıdan da rahat geçirmek ister. Ancak yaşlılık durumunda sağlık problemlerinin arttığı da bir gerçektir. Birçok yaşlı insan bu dönemi rahatsızlıklarla mücadele ederek geçiriyor. 

Array

Yaşlı Bakıcısının Görev Ve Sorumlulukları Nelerdir

Yapılan araştırmalar da, bakıcılık yapan personelin %50’si bakım konusunda zorluk yaşadığını tespit edilmiştir. Yoğun emek gerektiren bir sorumlulukları olduğu için birçok bakıcı fiziksel ve ruhsal gerilimler yaşamakta ve bundan ötürü işlerini yapmakta zorlanması.

Array

Yaşlı Bakıcısı Nasıl Bulunur ?

Evimizdeki yaşlı bireyler, bazı durumlarda bakıma ihtiyaç duyarlar. Böyle hallerde aileler bazen kendileri yaşlılara bakamaz ve profesyonel desteğe ihtiyaç duyarlar. Peki yaşlı bakıcı nasıl bulunur? 

Array

Yaşlı Bakıcısı Nedir? Ne İş Yapar?

Yaşlı bakıcısı nedir sorusu sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Yaşlı bakıcısı yaşlı insanların özel bakım ve gereksinimlerini karşılayan çalışanlardır. 

Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.