insanbul

Blog Yazılarımız

Array

Kanser ve Kemoterapi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Modern dünyada, çağımızın hastalığı olarak bilinen kanser, her ne kadar uzun yıllardır hayatımızda olsa da hakkında çok az şey bildiğimiz bir illettir. Bu anlamda, özellikle kanserden şüphelenen insanlar ya da kansere yakalanan insanlar, kanser ve kanserin bir tedavisi olan kemoterapi hakkında birçok soru sormaktadır.

Array

Alzheimer Hastası Bakımı İçin 10 Tavsiye

Alzheimer hastaları genellikle bakıma muhtaç hale gelebilmektedir. Ayrıca bazı durumlarda, onların bakımları da bir hayli zor olmaktadır. Bu hastaların bakımları, genellikle aile üyeleri tarafından yapılır.

Array

Hasta Bakıcının Görevleri

Hasta bakımı, birçok insanın hayatında önemli bir yere sahiptir. Herkesin çevresinde bakıma muhtaç bir hasta, yaşlı ya da kaza gibi nedenler ile bakımının yapılması gereken bir insan bulunmaktadır.

Array

Yatak Yaraları Nasıl İyileşir ?

Yatak yaraları nasıl iyileşir? sorusu hasta ya da yaşlı yakınlarının üzerinde uzun uzun araştırmalar yaptığı konular arasında yer almaktadır. Uzun süreler boyunca yatağa mahkum olmuş ve ileri yaştaki bireylerde daha sık rastlanmakta olan yatak yaraları, farklı sebeplerden dolayıda ortaya çıkabilmektedir. 

Array

Yabancı Uyruklu Hasta Bakıcısı

Yatağa bağımlı hastaların, uzun süren tedavilerden çıkan hastaların ya da özel bakım gerektiren bu gibi tüm hastaların son derece özenli ve titiz bir şekilde bakılması gerekmektedir.

Array

Hasta Bakıcısı Nedir?

Doktor ve hemşirelerin yönlendirmelerine göre  geçirilen operasyon sonrası veya kendi bakımlarını yapamayan yaşlı, yatalak hastaların, kişisel ihtiyaçlarını, ilaçlarını, yattığı odanın ve yatağının temizliği gibi hizmetleri yapmakla görevlendirilen sağlık çalışanlarına hasta bakıcı denir. 

Array

Koronavirüs Hasta Bakıcılığı

Birçok hasta bakıcı için koronavirüs salgını, günlük yaşama ve zihinsel duruma hâkim olan bir sorun olmaya devam ediyor. Doktorlar ve hemşireler Korona virüsünden giderek daha fazla etkileniyorlar. Alınacak koruyucu önlemlerin temel amacı standart hijyene uymaktır. 

Array

Hasta Bakıcı Fiyatları

Bir hasta bakıcı seçmenin birçok faydası vardır. Hasta bakıcılar zor durumda olan insanlara günlük olarak yardım eder ve neredeyse her zaman işin kişisel düzeyde çok tatmin edici olurlar.

Array

Doğru Hasta Bakıcı Seçmek Neden Çok Önemli?

Yaşamın ileriki dönemlerinde her ne kadar sağlıklı olmak için çok çabalasak bile ihtiyaçların karşılanamayacağı dönemler olabilir. Bu dönemler için hasta bakıcı ihtiyacı da doğabilir. Böyle bir durumda seçilecek olan hasta bakıcı seçiminin doğru yapılması gerekmektedir. 

Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.