insanbul

Gebelikte Kuru İncirin Faydaları

Gebelikte Kuru İncirin Faydaları

Gebelikte kuru incirin faydaları anne adayları tarafından sıklıkla merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaktadır. İncir, Güneybatı Asya ve Doğu Akdeniz bölgesindeki ağaçlarda yetişmekte olan bir meyvedir. Ağustos ayının başında olgunlaşmaya başlayan ve reyonlarda yerini almaya başlayan incir, tadıyla da damakları şenlendirmeyi başarmaktadır. Taze incir sezonu kısa bir sürece sahip olsa da, mevsiminde kurulan incirler tüm aylarda rahatlıkla tüketilebilmektedir. A, C ve B vitamini başta olmak üzere, demir, magnezyum, potasyum ve sodyum bakımından son derece zengin ve besleyici bir meyve olan incir, sağlıklı beslenme denildiğine ilk sıralarda yer almaktadır.

Özellikle gebelik döneminde anne adaylarının sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenmesi gerekmektedir. Mevsim meyvelerini sezonunda tüketebilen anne adayları oldukça şanslıdır. Fakat sezona yetişemeyen anne adaylarının da, kuru meyvelerden de yeterince mineral ve vitamin alması mümkündür. Gebelik döneminde anne adayları ve bebekler için son derece faydalı olan kuru incirin faydalarını şu şekilde sıralamak mümkündür.

Vitamin Eksikliğinin Önlenmesi

Kuru incir, vitamin ve mineral değeri bakımından çok zengin bir besindir. Çinko, demir, kalsiyum, potasyum gibi özellikle hamilelik döneminde çok gerekli olan vitaminleri içinde barındıran kuru incirin, düzenli olarak tüketilmesi anne adaylarının ve bebeklerin bu dönemde vitamin eksikliğine karşı korunmasını arttırmaktadır. Ayrıca kuru incir anne sütünün kalitesini ve değerini de arttırmaktadır.

Gebelik Zehirlenmesini Önler

Potasyum bakımından oldukça zengin bir besin olan incir, kan basıncının dengeye girmesini sağlamaktadır. Hipertansiyon ve ödem gibi sorunların birleşmesi sonucunda gelişen gebelik zehirlenmesinin engellenmesini sağlayacak en önemli besinlerden biri kuru incirdir. Bu nedenle anne adaylarının gebelik döneminde düzenli olarak kuru incir tüketmesi önerilmektedir.

Kabızlık Sorununa Birebirdir

Gebelik döneminde anne adaylarını en zor duruma sokan sağlık sorunlarından biri kabızlıktır. Lif açısından oldukça zengin bir besin olan kuru incir, gebelik döneminde yaşanan kabızlık sorunları için kullanılabilecek bitkisel bir yöntemdir. Hamilelik döneminde yaşanan sindirim sistemi ve metabolizma sistemi yavaşlıkları, kuru incirde bulunan proteolitik enzimler sayesinde hızlanmaktadır.

Aşermeyi ve Bulantıyı Önler

Hamilelik döneminde anne adayları daha önce ağızlarına sürmediği birçok şeyi aşerebilmektedir. Ayrıca anne adaylarının bebek ve kendileri için zararlı olan işlenmiş, şekerli gıdalara ve atıştırmalıklara da aşermesi oldukça sık karşılaşılan bir durumdur. Kuru incirde bulunan yüksek alkali içeriği, anne adaylarının zararlı ve sağlıksız gıdalara aşermesini engelleme ihtimali bulunmaktadır. durumu bulunmaktadır. Anne adaylarının özellikle ilk üç aylık dönemde sabah bulantıları yaşaması gebelik sorunları arasında yer almaktadır. Kuru incir içinde bulunmakta olan B6 vitamini, sabah bulantılarının engellenmesine büyük fayda sağlamaktadır.

Hamilelik Diyabetini Önler

Hamilelik dönemindeki kadınların çoğunda hamilelik şekeri görülmektedir. Kuru incir sahip olduğu vitamin ve mineraller sayesinde, gebelik döneminde tüketildiğinde hamilelik şekerinin engellenmesini sağlamaktadır. Düzenli olarak tüketilmekte olan kuru incir insülin hormonu ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır.

Doğum Kusurlarının Engellenmesini Sağlar

Omega 3 fetal gelişimi için oldukça önemli ve değerli yağlar arasında yer almaktadır. Balık omega 3 açısından oldukça zengin görülen ve anne adaylarının, gebeliğin son dönemlerinde haftada 3 kez tüketmesi gereken besin gruplarındandır. balık tüketemeyen anne adayları omega 3 ihtiyacını farklı yollar ile karşılamalıdır. Kuru incirde bu besinlerden biridir. Omega-3 yağ asidi bakımından balık kadar zengin olan kuru incir, bebeklerin gelişimin doğru ilerlemesini ve erken doğum riskinin azalmasını sağlamaktadır.

Gebelikte Anne Adaylarının Cilt Sorunları Yaşamasını Engeller

Anne adayları gebelik döneminde değişen hormon seviyeleri yüzünden çeşitli cilt sorunları yaşayabilmektedir. Kuru incir içinde bulunmakta olan psoralen maddesi, malezma da dahil olmak üzere tüm cilt sorunlarının engellenmesi için anne adaylarına yardımcı olmaktadır.

@onlinehamile
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.