insanbul

Çocuk Bakıcısı İle Çocuğunuzun Gelişimine Önem Verin

Çocuk Bakıcısı İle Çocuğunuzun Gelişimine Önem Verin

Çocuk bakıcısı seçimi oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Çocukların tecrübeli ve profesyonel bir bakıcı ile bakım süreci geçirdiklerinde, kişisel, zihinsel ve fiziksel gelişim sürecinde olumlu birçok fayda elde edecektir.

Çocuk bakıcı ile çocuğunuzun gelişimine önem verin ve doğru bakıcılar ile çalışın gibi birçok tanımlama ile karşı karşıya kalan aileler, çocuklarından ayrılmak gibi zorlu bir sürece ek olarak, bakıcı seçimi sırasında da karmaşık ve zorlayıcı durumlar ile karışı karşıya kalmaktadır. Aileler bu gibi durumlarda yanlış seçimler yaparak çocuklarının gelişim evrelerinde ve kişilikleri üzerinde olumsuz etkiler bırakmamak adına, kesinlikle profesyonel kurumlar ile çalışarak en doğru bakıcıyı bulmaya özen göstermelidir.


Profesyonel ve tecrübeli bakıcılar ile çalışmak isteyen aileler kesinlikle İşkur'a bağlı hizmet veren tescilli kurumlar ile çalışmalı, onlara istek ve taleplerini en açık şekilde anlatmalıdır. Bu bağlamda hizmet veren İstihdam büroları, ailelerin en kısa sürede tecrübeli, güvenilir, çocuklarının zihinsel, fiziksel ve kişisel olarak sayısız artı kazanmasına olanak sunacak çocuk bakıcılarını, en hızlı şekilde bulmalarını sağlayacaktır.

Çocuk Gelişiminde Doğru Bakımın Önemi

Çocukların gelişiminde doğru bakım oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Doğru ve bilgili kişilerce yapılmakta olan çocuk bakımı çocukların, bilişsel, fiziksel, zihinsel ya da kişisel gelişimini oldukça olumlu bir şekilde etkilemektedir. Çocuklarda ince motor becerileri olarak adlandırılmakta olan konuların kavranması ve anlamlanması için yönlendirilen doğru bakım yöntemleri, çocukların kendilerini çok daha hızlı bir şekilde geliştirebilmesine, becerilerini ve kendini farkına varabilmesine olanak sunmaktadır.

Çocukların ailelerinden aldığı bakıma ek olarak, doğru bir çocuk bakıcısı ile almış olduğu bakımın sosyal hayatlarında verimli iletişimler kurmalarını ve sosyal zekalarını kolaylıkla kullanabilmelerini sağlamaktadır. Çocukların doğru ve iyi bir bakım alması, eğitimleri ile ilgili tüm kararları hızlı bir şekilde alabilmelerini ve hayat boyunca edindikleri tüm bilgileri sağlıklı bir şekilde değerlendirebilmelerini sağlamaktadır.

Bakıcıların verecekleri doğru eğitimler sayesinde çocuklar, bencil olmamayı, paylaşmayı, ben merkezli düşünceden uzaklaşmayı ve kişiliğini bulmayı kısa sürede öğrenebilmektedir. Daha birçok örnek verilebilecek olan bu etkenler göz önüne alındığında çocuk gelişiminde doğru bakımının önemi açık bir şekilde ortaya koyulmaktadır. Bu nedenle ise aileler bakıcı seçimi sırasında titiz ve özenli davranmalıdır. 

Çocuk Bakıcıları İle İlgili Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Anneler doğumdan hemen sonra işe başlamak zorunda kaldıkları dönemde, oldukça zorlanmaktadır. Bu sürecin daha sorunsuz ve problemsiz tamamlaması, anne ve babaların içinin daha rahat olması için aileler güvenilir bir çocuk bakıcısı ile çalışmalıdır. Çocuk bakıcıların eğitimli ve profesyonel olması, ailelere ve çocuklara birçok artı kazandıracaktır. Çocuk bakıcıları ile ilgili dikkat edilmesi gereken tüm detayları şu şekilde sıralamak mümkündür.
  • Çocuk bakıcıları işe başladığında aileler bakıcı ve çocukları ile birkaç gün zaman geçirmeli, çocuk ve bakıcı arasındaki ilişkiyi detaylıca gözlemlemedir.
  • Aileler çocuk bakıcısı seçimi sırasında bakıcılarının denetimli ve tecrübeli olduğundan emin olmalı ve olası sorunların ortaya çıkmasını en başından engellemelidir.
  • Çocuğunuzun bakımını üstlenecek kişinin şefkatli, sabırlı, çocukları seven ve dürüst biri olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Bakıcınız ile kişileri işe almadan önce tüm detaylar hakkında net bir şekilde konuşmalı, onun ve sizin beklentilerinizi açıkça ifade etmelisiniz. Bakıcınız ile tüm şartları önceden konuşmanız ve bu doğrultuda ilerlemeniz, sık sık bakıcı değiştirmenizi engelleyecek ve çocuğunuz bu durumdan olumsuz bir şekilde etkilenmeyecektir.
  • Bakıcınızın çocuğunuz ile doğru bir ilişki kurması, onu anlaması ve ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılaması, ikisi arasında oluşan ilişkinin sağlam temelli olmasını sağlayacaktır.

Çocuk Bakıcısı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.