insanbul

Endonezyalı Bakıcı

Endonezyalı Bakıcı

Aileler özellikle kadınların çalışma hayatında aktif rol almasına bağlı olarak ya da annelerin birden fazla çocuğu olması nedeni ile bir desteğe ihtiyaç duyması gibi nedenlerden dolayı, çocuk bakıcıları ile çalışmak istemektedir.

Çocuk bakıcıları ailelerin evde olmadığı zamanlarda onların tüm sorumluluklarını üstlenmekte ve onların gelişimini destekleyecek aktiviteler ile güzel vakit geçirebilmelerini sağlamaktadır. Son dönemlerde ülkemizde çocuk bakıcılığı konusunda sıklıkla tercih edilmekte olan bazı adaylar bulunmaktadır. Bunların başında ise Endonezyalı bakıcı, Filipinli bakıcı ve Nepalli bakıcılar gibi kişiler yer almaktadır.


Bu kişilerin sıklıkla tercih edilme nedenleri son derece donanımlı, eğitimli ve ileri seviye İngilizce konuşabilmeleridir. Çocuklarının en iyi eğitimi almasını ve gelişim sürecinde en doğru şekilde desteklenmesini isteyen aileler, Endonezyalı bakıcı tercih ederek çocuklarının çocuk gelişimi konusunda eğitimli kişilerin bakıcılık yapmasını istemektedir.

Anne babalar Endonezyalı bakıcılar ile çocuklarının çok küçük yaşlarda İngilizce eğitimi almasını ve bu şekilde kişisel gelişim süreçlerine de ciddi fayda sağlamasını istemektedir.

Endonezyalı bakıcıların aileler tarafından tercih edilmesinin önemli bir diğer sebepleri arasında ise bu kişilerin genel olarak, yatılı hizmet vermek istemeleri yer almaktadır. Özellikle zamansız çalışan ve seyahat etme zorunluluğu bulunan kişiler için oldukça önemli bir kurtarıcı olan yatılı bakıcılık hizmeti, Endonezyalı bakıcılar içinde büyük bir kurtarıcıdır. Çünkü bu kişilerin büyük bir çoğunluğu ailelerini ülkelerinde bırakıp, ülkemize çalışmak için gelmektedir ve yatılı hizmet vermeleri sayesinde konaklama ücretinden kurtularak, ülkelerindeki ailelerine daha fazla destek olabilirler.

Endonezyalı Bakıcı Ücretleri 

Endonezyalı bakıcılar, ülkemizde son dönemlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Birçok ünlü aileye ek olarak, seyahat etme zorunluluğu bulunan ve doktorlar gibi zamansız çalışan birçok anne babanın da ilk tercihleri arasında yer alan Endonezyalı bakıcı seçenekleri, yatılı olarak hizmet verebilmeleri sayesinde ailelerin üzerindeki birçok sorumluluğun hafifletilmesini sağlamaktadır.

Son dönemlerin en popüler bakıcılarından olan Endonezyalı bakıcıların ücretleri belirlenirken birçok kriterin göz önüne alınması gerekmektedir. Bakıcıların ücretlerinin belirlenmesini sağlayan en temel özellik, kişilerin çalışma şeklidir.

Yatılı olarak hizmet veren kişiler, tam ya da yarım zamanlı bakıcılara göre daha yüksek ücret talep etmektedir. Bakıcıların ekstra ev işleri ve diğer sorumlulukları üstlenmesi de ücretlerin artış göstermesine neden olmaktadır. Ayrıca Endonezyalı bakıcıların ücretleri kişilerin eğitim durumu, referansları, İngilizce seviyesi gibi kriterlerden de etkilenmektedir.

Neden Endonezyalı Çocuk Bakıcıları

Bakıcılık oldukça sorumluluk ve titizlik gerektiren bir meslek grubudur. Çocuk bakıcısı olarak hizmet veren çeşitli ülkelerden insanlar bulunuyor olsa da, bazıları diğerlerinden daha popüler olmayı başarmıştır. Bu bağlamda Endonezyalı bakıcı ile çalışıp şikayetlerde ve olumsuz yorumlarda bulunan aileler ile karşılaşmak oldukça zordur.

Ailelerin çoğunlukla memnun kalmasını sağlayacak standartlarda hizmet vermekte olan Endonezyalı bakıcılar, çocukların en doğru şekilde bakımı yapmanın yanı sıra, onların kişisel ve fiziksel gelişime de ciddi oranda katkı sağlamaktadır. Endonezyalı bakıcıların tercih edilmesini sağlayan en önemli nedenlerin başında bu kişilerin çocuk bakımı konusunda son derece eğitimli, deneyimli ve profesyonel olması yer almaktadır.

Kültürel yapıları gereği son derece iyi niyetli, güler yüzlü, sıcakkanlı, sevecen ve dürüst bir yapıya sahiptir. İletişim becerileri sayesinde çocuklar ve aile üyeleri ile oldukça kuvvetli bağlar kurabilen Endonezyalı bakıcılar, çocuklar ile nasıl anlaşmaları gerektiğini bilmekte ve hangi yaş grubundaki çocuğa bakıcılık yaparsa yapsın, doğru şekilde gelişim göstermesini sağlamaktadır. Sorumluluk sahibi, ailenize ve işine oldukça kolay bir şekilde adapte olabilen bu bakıcılar, Türk aileler tarafından çok sevilmekte ve sıklıkla tercih edilmektedir.

Çocuk Bakıcısı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.