insanbul

Kendi Evinde Çocuğuma Bakacak Bakıcı Arıyorum

Kendi Evinde Çocuğuma Bakacak Bakıcı Arıyorum

Kendi evinde çocuğuma bakacak bakıcı arıyorum, ama bu konuda nereden yardım alacağımı bilemiyorum diyorsanız, doğru adrestesiniz demektir.

Çocuk bakıcısı genel olarak çalışan annelerin tercih ettiği bir hizmettir. Fakat bazı durumlarda anne adayları kendilerine destek olmaları amacıyla da çocuk bakıcıları ile çalışmak istemektedir. 


Çocuklarını güvenebileceği bir bakıcıya bırakmak isteyen anneler, bazen çeşitli nedenlerden dolayı bakıcıları evlerine çağırmak yerine, bakıcıların kendi evlerinde çocuklarına bakmalarını istemektedir. 

Evin kalabalık olması, güven sorunları, kişilerin evinde maddi değeri yüksek eşyalar bulunması, çocukların evde yaramaz dışarıda ekstra uslu davranması ya da evde düzenli olarak yaşayan erkek bulunması nedeni ile bakıcıların eve gelmek istememesi gibi nedenler aileleri, bakıcıların evinde çocuk bakmaları desteği almaya yönlendirmektedir.

Aileleri kendi evinde değil de, bakıcıların evinde çocuk baktırmak isteyen aileler, bakıcılar hakkında tamamen emin olmadan bu yolu tercih etmemelidir. Fakat firmamız bu bağlamda İşkur'a bağlı olarak hizmet vermekte ve kişileri en güvenilir bakıcılar ile buluşturmaktadır.

Firmamızda hizmet veren danışmanlar, istek ve taleplerinizi en net şekilde anlamakta ve sizler için en doğru bakıcıyı bularak, en kısa sürede görüşmenizi sağlamaktadır. Sizlerde kendi evinde çocuğuma bakacak bakıcı arıyorum diyorsanız, en kısa sürede firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Kendi Evinde Çocuğuma Bakacak Bakıcı Arıyorum, Nelere Dikkat Etmeliyim? 

Aileler kendi evinde çocuğuma bakacak bakıcı arıyorum dediğinde, dikkate almaları gereken birçok detay bulunmaktadır. Özellikle günümüz şartlarında hiç tanımadığınız birine çocuğunuzu emanet edeceğinizde ciddi soru işaretleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Birde çocuğunuzu tanımadığınız birinin evine bırakacağınızda, aklınızın sürekli orada kalmaması adına kesinlikle referansları sağlam ve çok güvenilir biri ile çalışmanız gerekmektedir. Bunun için ise bir dizi kriteri göz önüne alarak değerlendirme yapmanız ve bakıcınızın daha önce çalıştığı firma ya da kişiler ile iletişime geçerek başlamalısınız.

Bakıcınızın sizin evinize yakın bir konumda olması, hem yol masrafından kurtulmanızı hem de çocuğunuzu çok erken saatlerde uyandırmak zorunda kalmanızı engelleyecektir. Ayrıca bakıcınızın evinde başka kimlerin yaşadığını da öğrenmeniz, çocuğunuzun tüm gün orada vakit geçireceği göz önüne alındığında oldukça önemli bir detay olacaktır.

Çocuğunuzu bırakacağınız kişinin tek yaşıyor olması, sizlerin daha güvende hissetmenizi sağlayacaktır. Son olarak ise bakıcınızın ev ortamını değerlendirmeniz ve ortamın çocuk yetiştirmeye uygun olup olmadığınız gözden geçirmeniz gerekmektedir.

Kendi Evinde Çocuk Bakıcısı Ücretleri

Kendi evinde çocuk bakıcısı ücretleri, çeşitli kritere bağlı olarak değişkenlik gösteren bir durumdur ve bu konuda net bir ücret belirtmek pek mümkün değildir. Kendi evinde çocuk bakıcılığı yapan kişiler, sizlerin evinize gelerek bakıcılık yapacak kişilere göre çok daha makul fiyatlar talep edecektir. Fakat bu ücretinde değişmesine neden olan temel detaylar bulunmaktadır.

Ücretlerin belirlenmesinde baz alınan en önemli kriter kişilerin çocuklarınıza kaç saat bakacağıdır. Ücret aslında bu temel detay üzerinde şekillenmektedir. Yemek konusunda ise bakıcınıza bir bütçe ayırabilir ya da çocuğunuzun yiyeceği yemekleri bakıcıya siz verebilirsiniz. Bakıcınıza yol ücreti vermeyecek olmanız, ücretlerin bir nebze düşüş göstermesini sağlayacaktır.

Kendi Evinde Çocuğuma Bakacak Bakıcıya Nasıl Güvenebilirim?

Bazı aileler çeşitli nedenlerden kaynaklı olarak bakıcıların kendi evlerine gelmelerini değil, çocukların bakıcıların evine gitmesini isteyebilmektedir. Bu durum kimi zaman zaruri ihtiyaçlardan kaynaklanıyor olsa da, kimi zaman da bakıcılar bu teklifi ailelere önerebilmektedir.

Hali hazırda zaten çocuklarını bırakacakları için çeşitli sıkıntılar yaşayan aileler, bu durum karşısında büyük bir güvensizlik içine düşebilmektedir. Bu gibi durumlarda aileler kendilerini güvende hissetmek ve çocuklarının güvende olduğundan emin olabilmek adına kesinlikle profesyonel kurumlar ile çalışmalı, kişilerin daha önceki referansları ile detaylı görüşmeler yapmalı, hatta kişilerden sabıka kaydı, ikamet adresi, nüfus cüzdanı örneği gibi evraklar talep ederek gerekli kontrollerin yapılmasını sağlamalıdır.

Çocuk Bakıcısı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.