insanbul

Aileler Filipinli Bakıcılar Tercih Ediyor

Aileler Filipinli Bakıcılar Tercih Ediyor

Aileler çocuk bakımına ihtiyaç duydukları dönemlerde genel olarak neden Filipinli bakıcıları tercih etmektedir sorusu bir kesim tarafından sıklıkla merak edilmekte ve bu sorunun cevabı aranmaktadır.

Aileler neden Filipinli bakıcılar tercih ediyor sorusuna verilecek sayısız cevap bulunsa da, bunların başında Filipinli bakıcıların genel olarak yatılı hizmet veriyor olması yer almaktadır. Türk bakıcıların yatılı çalışmaya karşı pek olumlu bir yaklaşım sergilediği görülmemektedir.


Fakat ailelerinden ve ülkelerinden oldukça uzakta olan Filipinli bakıcılar için yatılı hizmet verme olayı tamamen biçilmiş bir kaftandır.Filipinli bakıcıların aileler tarafından tercih edilmesini sağlayan diğer sebeplerin başında bu kişilerin disiplinli olmaları, özverili olmaları, nazik bir yapıya sahip olmaları, çok iyi bir yabancı dile sahip olmaları ve çocuk bakımı üzerine sayısız eğitim almaları gibi kriterlerde yer almaktadır.

Çocuklarının bakıcıları ile geçirecekleri sürelerde en yüksek faydayı elde etmek isteyen ailelerin tercih listelerinde ilk sıraya yerleşmiş olan Filipinli bakıcılar, çocuk bakımı konusunda oldukça deneyimli ve tecrübelilerdir. Bu kişilerin yetiştikleri ortam ve kültürel yapıları sayesinde sahip oldukları kişisel özellikler çalışma ortamında da son derece uysal ve özverili olmalarını sağlamaktadır. 

Bu nedenledir ki ünlü oyunculardan futbolculara, doktorlardan avukatlara kadar çocuklarının doğru bir kişi ile güvenli hissetmesini sağlamak, gerekli eğitimleri doğru kişilerden almasını ve İngilizce alt yapısı ile büyümesini isteyen birçok anne ve baba Filipinli bakıcılar ile çalışmayı tercih etmektedir.

Filipinli Bakıcıların Tercih Edilmesini Sağlayan Nedenler

Aileler iş hayatı ve buna benzer çeşitli nedenlere bağlı olarak çocuklarının bakımı konusunda başka kişilerden destek almak istemektedir. Bu konuda anne ve babalar genel olarak aile büyüklerinden destek almayı tercih ediyor olsa da, aile büyükleri çocuk bakımı konusunda zaman zaman yetersiz kalabilmekte ve aileler güven unsurunu yerine getirmeye çalışırken aslında çocuklarının gelişim evrelerinin tamamlanmasına engel olabilmektedir. 

Özellikle bu gibi eksikliklerin tamamlanmasını sağlamak için profesyonel bir kişi ile çalışmak isteyen aileler Filipinli bakıcılar tercih etmektedir. Filipinli bakıcılar çocuk bakımı konusunda kendilerini kanıtlamış ve bakıcı adayları listelerinde ilk sıralarda yerlerini almayı başarmıştır. Sadece çocuk bakımı değil, yabancı dilleri, çalışma şekilleri, kültür ve kişisel özellikleri gibi temel birçok faktör filipinli bakıcı sıklıkla tercih edilmesini sağlayan en önemli unsurlar arasında yer almaktadır. 

Filipinli bakıcıların ülkemizde sıklıkla tercih edilmesini sağlayan en temel nedenleri şu şekilde sıralamak mümkündür.
  • Filipinli bakıcıların sıklıkla tercih edilmesini sağlayan en temel özelliklerden biri bu kişilerin yatılı olarak hizmet vermeye açık olmalarıdır. Bu durum aileler üzerindeki sorumluluk ve yükümlülüklerin oldukça hafiflemesini sağlaması sayesinde, anne ve babalar tarafından aranan en önemli kriterler arasında yer almaktadır.
  • Filipinli bakıcılar ülkelerinde resmi dil olarak İngilizce kullanmaktadır. Bu sayede bakımını üstlendikleri çocukların küçük yaşlardan itibaren İngilizce temeline sahip olmasını sağlamakta ve aileleri küçük yaşlarda alınan dil eğitimi masraflarından kurtarmaktadır.
  • Sahip oldukları en temel özelliklerden biri disiplin olan Filipinli bakıcıların, çocuklar üzerinde de baskı kurmadan ve sert bir imaj çizmeden disiplinli bir rutin oluşturabilme özelliği bulunmaktadır. kişilerin bu özelliği sayesinde çocuklar son derece düzenli bir günlük rutine sahip olmakta ve bu süreci en eğlenceli şekilde tamamlamaktadır.
  • Filipinli bakıcılar, sahip oldukları kültür gereği son derece nezaketli, hoşgörülü, saygılı ve sevgi dolu kişilerdir. Aile bireyleri ve çocuklar ile oldukça güzel bir ilişki temeli oluşturan Filipinli bakıcılar sadece çocuklara karşı değil işverenine karşıda son derece olumlu davranışlar sergilemektedir.
  • Oldukça minyon ve çevik bir yapıya sahip olan Filipinli bakıcılar, dinamizm ve enerjik yapılarından asla ödün vermemeleri sayesinde çocukların peşinden her an koşturabilmekte, ayrıca tüm görev ve sorumluluklarını en hızlı şekilde yerine getirebilmektedir.

Filipinli Bakıcı Ücretleri 

Filipinli bakıcılar ülkemizde ve dünyada çocuk bakımı için en sık tercih edilen kişiler arasında yer almaktadır. Bu bağlamda ise birçk aile filipinli bakıcı fiyatları hakkında çeşitli araştırmalar içine girmektedir.

Filipinli bakıcıların ücret hesaplaması çeşitli kriterlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilen bir durumdur. Bakıcı ücretlerinin değişkenlik göstermesine neden olan en temel etken çalışmak istediğiniz bakıcılarda aradığınız özelliklerdir. Bakıcının iyi referanslara sahip olması, eğitim durumu, deneyimi, tecrübeleri, çalışma saatleri ve yatılı hizmet vermesi gibi durumlar bakıcıların alacağı maaşın etkilenmesine neden olacak en önemli kriterlerdendir.

Ayrıca Filipinli bakıcıların maaşlarının artış göstermesine neden olan bir diğer kriterde kişilerden beklediğiniz ekstra hizmetlerdir. Çocuk bakıcınızın aynı zamanda ev işleri ile de ilgilenmesini istiyorsanız, bu bakıcının maaşının artmasına neden olacaktır. Bu nedenle bakıcınızdan beklediklerinizi ve isteklerinizi en başında kişiler ile paylaşmanız daha sonra ücret konusunda çeşitli sıkıntılar yaşamamamız adına olumlu bir hareket olacaktır.

İstek ve taleplerinizi belirten bir görüşme ardından ücret konusunda anlaşmanız, uzun soluklu ve sorunsuz bir iş ortamına sahip olmanızı sağlayacak en önemli unsurdur.

Filipinli Bakıcı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.