insanbul

En Çok Tercih Edilen Yabancı Bebek Bakıcısı

En Çok Tercih Edilen Yabancı Bebek Bakıcısı

En çok tercih edilen yabancı bebek bakıcısı söz konusu olduğunda birçok insanın aklına Filipinli bebek bakıcıları gelmektedir.

Bebekleri için her şeyin en iyisini ve en özelini yapmak isteyen aileler, bakıcı seçimi konusunda da büyük bir titizlik ile değerlendirmeler yapmaktadır. Filipinli bakıcılar bu konuda ailelerin üzerindeki tüm sorumlulukların hafiflemesini ve çocukların eşsiz bir bakım hizmeti almasını sağlamaktadır.


Profesyonel bir şekilde hizmet vermekte olan Filipinli bakıcılar, sadece eğitimli ve donanımlı olmaları nedeni ile değil, iyi bir İngilizce ye sahip olmaları sayesinde de sıklıkla tercih edilmektedir. 

Çocuklarının en doğru eğitimi almalarını isteyen aileler her konuda eğitimli olan bakıcılar ile çocukların zihinsel ve bedensel gelişim konusunda en verimli şekilde ilerlemelerini sağlayacaktır. Ayrıca İngilizce konusunda oldukça yetenekli olan en çok tercih edilen yabancı bebek bakıcısı olan filipinli bakıcı, çocukların küçük yaşta İngilizce temeli almasını ve kişisel gelişimine büyük oranda değer kazandırmasını sağlamaktadır.

Bebek Bakıcısı Seçimi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek bakıcısı seçmek oldukça zorlu ve titizlik gerektiren bir iştir. Anne babaların en değerli varlıklarını, emanet edecekleri bu kişilerin son derece donanımlı, güvenilir ve eğitimli olması gerekmektedir. Bakıcı seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken birçok nokta söz konusu olsa da, ailelerin ilk olarak bakıcılardan istediklerini ve beklentilerini belirlemeleri gerekmektedir. Bu bağlamda en çok tercih edilen yabancı bebek bakıcısı seçimi sırasında dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıralamak mümkündür.
  • Bebek bakıcısı seçerken, aileler kesinlikle eş dost aracılığı ile bulduğu kişiler ve sıradan İnternet sitelerindeki ilanlardan destek almamalıdır.
  • Bebek bakıcısı olarak hizmet verecek kişilerin sabırlı ve güzler yüzlü olması gerekmektedir.
  • Aileler bebek bakıcısı seçerken, önceliklerini belirtmeli ve bakıcılardan beklediklerini doğrudan anlatmaya özen göstermelidir.
  • Bebek bakıcısı seçimi sırasında kişilerin eğitimleri, sertifikaları ve referansları detaylıca incelenmelidir.
  • Bebek bakıcısı seçimi sırasında aileler bebekleri ile bakıcıyı bir araya getirmeli ve aralarındaki ilişkiyi gözlemlemelidir.
  • Bebek bakıcısı seçimi sırasında aileler ileri dönemlerde sorun yaşamamak adına, ücret ve görev tanımlamasının tamamen netleşmesini sağlamalıdır.

Bebek Bakıcıları Görevleri 

Ailelerin işlerini kolaylaştırmak ya da ailelerin olmadığı süreçlerde çocukların bakım ve sorumluluğunu üstlenmekte olan bebek bakıcıları, tam zamanlı, yarı zamanlı ve yatılı olarak çalışabilmektedir. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine doğrudan katkı sağlayacak olan bebek bakıcıları, ciddi ve sorumluluğu fazla olan bir görev üstlenmektedir. Bu nedenle oldukça donanımlı ve eğitimli olması gereken en çok tercih edilen yabancı bebek bakıcısı görev ve sorumluluklarını şu şekilde sıralamak mümkündür.
  • Bebek bakıcıların en temel görevleri bebeklerin gün içindeki yemek, oyun, tuvalet, uyku gibi tüm gündelik faaliyetlerini yerine getirmelerini sağlamaktır.
  • Bebekler ile gün içinde eğlenceli aktiviteler yapmak ve oyunlar oynamak,
  • Bebeklerin altının açılmasını, tuvaletinin yaptırılmasını, kıyafetlerinin değiştirilmesi, vücut, el ve yüz temizliğinin yapılmasını sağlamak bebek bakıcıların görevleri arasında yer almaktadır.

Bebek Bakıcıları Nasıl Olmalıdır?

Bebek bakıcısının iyi biri olması, ailelerin en büyük şanslarından biri olacaktır. En sevdikleri varlıklarını, tüm gün başka birine emanet etmek isteyen aileler büyük bir endişe kapılıyor olsa da, doğru tercihler yapılması ailelerin çok rahat etmesini sağlayacaktır. Bu bağlamda aileler bebek bakıcılarının güvenilir, dürüst, güler yüzlü, sabırlı, sakin, şefkatli, eğlenceli ve uzun soluklu olmasına özen göstererek, tercih yapmalıdır.

Bebek bakıcılarının daha önce bebek bakımı yapmış olması, hem ailelerin referans almasını kolaylaştıracak, hem de bakıcının tecrübeli olduğunu kanıtlayacaktır. Bakıcıların çocukların enerjisine uyum sağlamak adına yaşlı olmaması, tecrübesizliğe neden olacak kadar da genç olmaması gerekmektedir. Ayrıca bebek bakıcılarının kesinlikle çocukları sevmesi, öğrenmeye ve öğretmeye açık olması, takip edebilmesi, çocuk gelişim basamaklarını ve çocuklar ile nasıl iletişim kuracağını en doğru şekilde bilmesi gerekmektedir.

Filipinli Bakıcı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.