insanbul

Bahçıvan nedir? Bahçıvan Ne İşe Yarar?

Bahçıvan nedir? Bahçıvan Ne İşe Yarar?

Bahçıvan nedir; bahçıvanlık mesleği, bitkilerle çeşitlilik ve yaratıcılık sunan, modern teknoloji ve malzemelerin ustaca kullanılmasını gerektiren çok çeşitli bir faaliyet alanıdır. Bahçıvan; bahçıvan, bahçeleri, parkları ve yeşil alanları tasarlar, uygular ve bakımını yapar. Ağaçları ve çitleri kesmekle, çimleri abiçmekle ilgilenir, bitkilerin ve çiçeklerin büyümesini, sulama sistemlerini ve yeşilliği korumak için tüm önlemleri alır. Bir bahçıvan, bitki yetiştirme, dikim ve bitki üretimi için en önemli yöntemleri bilir ve her zaman sağlıklı, güçlü bitkileri garanti altına alarak mevsimler için belirtilen işlemleri gerçekleştirir.  

Zararlılarla olası istilaları ve yaygın hastalıkları tespit eder ve kimyasal veya doğal haşere ve hastalık kontrolü yapar. Ek olarak, bir bahçıvan doğal taş, çimento, ahşap vb. Kullanarak yeşil alanların planlanması ve tasarlanmasıyla ilgilenir. Ağaç fidanlığı bahçıvanları gülleri, çalıları, yer örtüsünü ve odunsu bitkileri çoğaltır ve yetiştirir. Bunları korur, temizler, sıralar, etiketler ve saklarlar. Manuel çalışmaya ek olarak, daha ağır işler için modern makineler kullanılır. Bir satış mağazasına bağlıysa, müşterilere bitkilerin kullanımı ve bakımı konusunda tavsiyelerde bulunurlar.

Bahçıvan görevleri;

Çalışmaları açık havada veya bir serada yapılır. Bir bahçıvanın en önemli alet ve ekipmanları: kürek, çapa, küçük ve büyük makaslar, çalı tırpanları, çim biçme makineleri, çit düzelticiler, çubuk biçme makineleri, ot yolma makineleri, motorlu testereler, sulama sistemleri, böcek öldürücüler için püskürtme cihazları ve ağaç kesimi için çalışma platformları (sepetli ve sepetsiz). Ek olarak, iş yerinde güvenlik için gerekli olan kişisel koruyucu ekipman vardır.
Bir bahçıvan bağımsız olarak da çalışır şirketler, oteller, konut kompleksleri, özel evler veya kamu kurumları için bahçe hizmetleri ve yeşil bakım sunar. Bahçe planlama, bahçe tasarımı ve peyzaj konusunda uzmanlaşmış şirketlerde, ağaç fidanlıklarında ve bahçe merkezlerinde, çalışırlar.

Bahçıvanlık teknikleri bilgisi;

Çevreci bakımda yetkinlik, çim biçme, çit budama ve ağaç budama için profesyonel ekipman kullanma becerisi, el becerisinin bahçıvanlığa yatkın olması, hassasiyet ve özen, fiziksel uygunluk, esneklik gerektirmektedir.

Bahçıvan kariyeri;

Bahçıvanların çeşitli istihdam fırsatları vardır, bahçe bakım şirketlerinde, bahçe ve peyzaj şirketlerinde, bahçe merkezlerinde, ağaç fidanlıklarında, botanik bahçelerinde, parklar, oyun alanları ve spor sahaları tasarlar ve bakımını yaparlar. Göletler oluşturur, yollar ve meydanlar döşer ve gerekli toprak işlerini yaparlar.

Sebze yetiştiriciliği;

Sebze bahçıvanları, açık havada ve seralarda sebze bitkileri yetiştirir. İlgili modern teknoloji, toprak ve çevre dostu yetiştirme ve bakım önlemleri kadar önemlidir. Hasat, depolama ve pazarlama sırasında kalite güvencesi de eğitimin önemli bir parçasıdır. ++Meyvecilik: Meyvecilik konusunda uzmanlaşan bahçıvanlar, modern tesislerde elma, kiraz, çilek, erik, armut, ahududu ve kuş üzümü gibi çekirdekli, çekirdekli ve yumuşak meyveler üretirler. Yeni mahalleler yaratırlar ve olgunlaşana kadar kültür ve bakım önlemlerini alırlar. Daha sonra büyük pazarlarda sattıkları olgun meyveyi perakende mağazalarında ve doğrudan tüketicilere toplar ve depolarlar.

Süs bitkileri yetiştiriciliği;

Süs bitkisi bahçıvanları, serada çiçek açan ve yeşil saksı bitkileri, kesme çiçekler veya balkon bitkileri yetiştirir. Çalışma alanı, genç bitkilerin çoğaltılması ve yetiştirilmesi, bitki koruma önlemlerinin uygulanması, gübreleme, sulama, hasat, depolama. Bahçıvan maaşları diğer serbest meslek kolları gibi taban olarak asgari ücret üzerinden değerlendirilir. Bahçıvanın yapacağı iş ve profesyonelliği derecesinde fiyat artışı yapılmaktadır.

2022 Bahçıvan Fiyatları;

  • 6,500 Tl ile 10,00 Tl Civarında teknik bilgiye göre değişmektedir.

Ev Yardımcısı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.