insanbul

En Çok Tercih Edilen Ev Yardımcısı

En Çok Tercih Edilen Ev Yardımcısı

Özellikle çalışan ailelerin en büyük problemlerinin başında her şeye yetişmekte zorluk çekmek gelmektedir.

İş hayatının yoğunluğu, ev işleri, çocuk bakımı ya da kişisel bakım derken bazı durumlarda kişilere bir gün yetmeyebilmektedir. Bu nedenle günümüz şartlarında birçok aile çocuk bakımı ya da ev işlerine yardım gibi konularda dışarıdan destek almak zorunda kalmaktadır.


Türk kültür yapısı göz önüne alındığında hala birçok aile ev işlerine yardımcı olması adına tanıdık çevrelerinden birilerini bulmak istiyor olsa da, birçok kesimde profesyonel kurumlar aracılığı ile ev yardımcıları bulmaya yönelmektedir.

En çok tercih edilen ev yardımcısı söz konusu olduğunda günümüzde yabancı kişilerin daha sık tercih edildiğini söylemek mümkündür. Yabancı kişilerin çok çalışkan bir yapıya sahip olmaları ve işlerine karşı son derece disiplinli bir şekilde yaklaşmaları ailelerin yabancı bakıcılara yönelmesine neden olmuştur. Ayrıca yabancı bakıcıların en çok tercih edilen ev yardımcısı olmasının bir diğer nedeni de bu kişilerin yatılı olarak hizmet verebiliyor ve esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabiliyor olmasıdır.

Yabancı Ev Yardımcıları

Son dönemde ülkemizde en çok tercih edilen ev yardımcısı, yabancılardan oluşmaktadır. Ailelerin tercih ve istekleri doğrultusunda değişmekte olan bu durumun temel nedeni olarak, farklı kültürler ve farklı dünya görgüleri ile tanışmak istemek ya da yabancı bakıcıların yatılı olarak da hizmet vermeye yatkın olması gösterilebilmektedir. Disiplinli bir çalışana sahip olmak isteyen kişilerin en önemli kurtarıcıları olan, yabancı ev yardımcıları ev içinde yapılması gereken tüm işleri ve sorumlulukları üstlenmektedir. Ütü, çamaşır, bulaşık, yemek hazırlamak, çocuklar ile ilgilenmek, ödevlerine yardımcı olmak gibi temel işlerden sorumlu olan ev yardımcıları, ailelerin üzerindeki birçok sorumluluğun hafiflemesini sağlamaktadır.

Türk Ev Yardımcıları

  • En çok tercih edilen ev yardımcısı seçeneklerinde genel olarak yabancı yardımcılardan bahsediliyor olsa da, hala birçok aile sahip oldukları kültür ve kalıpların dışına çıkmayarak, Türk ev yardımcıları ile çalışmayı tercih etmektedir. Ailelerin Türk yardımcılar ile çalışmasına neden olabilecek birçok etken bulunmaktadır. Bu etkenleri ise şu şekilde sıralamak mümkündür.
  • Türk bakıcıların tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasında kişilere ev yardımcısı olarak hizmet verecek kişilerin Türk kültüründe yetişmiş, ülkenin gelenek ve göreneklerine hakim olmasıdır.
  • Yabancı dil konusunda sıkıntı yaşamak istemeyen ve yabancı dil bilmeyen kişiler Türk yardımcıları tercih etmektedir.
  • Aile üyelerinin Türk lezzetlerini sevmesi ve Türk ev yardımcılarının her yemeği en lezzetli yapacak profesyonellikte olması. Türk ev yardımcılarının çalışma izni ya da vize gibi işlemlere ihtiyacı olmaması ve ülke vatandaşı olmaları, uzun soluklu çalışabilmelerini sağlamaktadır.
  • Türk ev yardımcıları ev sahipleri ile aynı kültüre sahip olmaları sayesinde, kolaylıkla ailelere uyum sağlayabilmektedir.
  • Türk ev yardımcı seçenekleri oldukça geniş olması sayesinde aileler bütçelerine uygun yardımcıları kolaylıkla bulabilmektedir.

Ev Yardımcısı Ücretleri

Ev yardımcıları, ailelerin evde olduğu ya da olmadığı zamanlarda çalıştıkları evin tüm sorumluluk ve işlerini yerine getirmek ile yükümlü olan kişilere verilen isimdir. Ev yardımcısı ücretleri için net bir fiyattan bahsetmek pek mümkün değildir. Ev yardımcılarının fiyatları belirlenirken, ailelerin yardımcılardan bekledikleri ve istekleri göz önüne alınmaktadır. Ev yardımcılarının çalışma şeklide fiyatların artış göstermesini sağlamaktadır. Yatılı ev yardımcıları gündüzlü yardımcılara göre daha yüksek ücretler talep etmektedir. Ayrıca evin büyüklüğü, oda sayısı, çocuk bakımı, evde hasta ya da yaşlı bulunması, evde evcil hayvan bulunması, evin yol mesafesi, kişilerin donanım ve tecrübesi gibi etkenlerde ev yardımcısı fiyatlarının değişkenlik göstermesine neden olmaktadır.

Ev Yardımcısı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.