insanbul

Ev Yardımcısı Çalışma Şekilleri

Ev Yardımcısı Çalışma Şekilleri

Ev yardımcıları kişilere günlük işlerde yardım etmek ve ev sorumluluğunu hafifletmek amacı ile hizmet veren kişilerdir. Ev yardımcılarının çalışma şekilleri kişilerin ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda değişkenlik gösterebilmektedir. Kişiler yapacakları görüşme sırasında buna karar vermekte ve ev yardımcısı çalışma şekilleri belirlenmektedir.

 Ev yardımcılarının çalışma şekillerini şu şekilde sıralamak mümkündür. 

Günlük Ev Yardımcısı

Günlük ev yardımcısı, çalışan, gündelik işlerini yapmakta zorlanan ve bunu karşılayabilecek maddi yeterliliğe sahip olan kişilerin, gün içinde tüm sorumluluk ve işlerine yardımcı olmak amacı ile hizmet vermektedir. Yemek, bebek bakımı, ütü, bulaşık, çamaşır yıkama, market alışverişi ve ortalık toplama gibi tüm işlemler günlük ev yardımcıları tarafından yapılmaktadır. Özellikle çalışan anneler günlük ev yardımcıları sayesinde, daha gün içinde rahat ve aktif bir rol kazanmaktadır. 

Saatlik Ev Yardımcısı

Saatlik ev yardımcıları, genel olarak büyük temizliklerde, boya badana sonrası temizliklerde, bayram temizliklerinde ya da özel günlerde tercih edilmektedir. Saatlik ev yardımcısı, günlük ya da yarım günlük olarak hizmet verebilmektedir. Saatlik hizmet verecek ev yardımcıları, hizmet alanlarında gündelik işleri ve kişilerin özel olarak  istediği bir iş varsa onu yapmakta , saati dolduğunda ise işi sona erdirmektedir. 

Yatılı Ev Yardımcısı

Yatılı ev yardımcısı, aileler ile yaşamakta ve izin günleri hariç her gün ev içindeki tüm işlerin düzenli olarak yapılmasını sağlamaktadır. Yatılı ev yardımcıları genel olarak çocukların bakımı ile daha çok ilgilenmekte ve bu süreçte annenin yokluğunu aratmadan ev işlerine de desteklemektedir. 

 

Ev Yardımcısı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.