insanbul

Filipinli Bakıcıların Dil Öğretmede Önemi

Filipinli Bakıcıların Dil Öğretmede Önemi

Aileler çeşitli nedenlerden dolayı çalışmak zorunda kaldıklarında, çocuklarının gelişimi için büyük bir kaygı hissine kapılmaktadır. Çocuklarının her durumda doğru bir gelişim süreci geçirmesini isteyen aileler en iyi filipinli bakıcı adayını bulmak için büyük bir çaba sarf etmektedir.

Çocuk bakıcılığı konusunda son dönemlerde ciddi bir popülerlik kazanmış olan Filipinli bakıcılar bu popülerliği çeşitli özellikleri sayesinde elde etmeyi başarmıştır. Nazik, naif, anlayışlı, kibar, atik ve çocuk gelişimi konusunda oldukça eğitimli kişiler olan Filipinli bakıcıların en önemli bir diğer özelliği ise yabancı dil konusunda çocuklara ciddi fayda sağlıyor olmalarıdır.


Özellikle erken çocukluk döneminde dil öğrenmeye oldukça açık olan çocuklar, doğru şekilde desteklendiğinde yeni bir dili kolaylıkla öğrenebilme yetisine sahiptir. Bu dönemde zihinsel olarak görebildiği ve duyabildiği her şeyi kolaylıkla kayıt altına alan çocuklar, ana diline ek olarak başka dilleri de kısa sürede öğrenebilmektedir. Yabancı dil konusunda destek alınabilecek en deneyimli kişiler olan filipinli bakıcı, çocukların en doğru şekilde dil eğitimini desteklemenizi ve profesyonel bir bakım hizmeti almanızı sağlayacak en donanımlı kişiler arasında il sıralarda yer almaktadır.

Çocuğunun Erken Dönemde İngilizce Öğrenmesini İsteyenlerin İlk Tercihi Filipinli Bakıcılar

Erken dönemde çocukların Türkçe’den farklı bir dil öğrenmesi, yetişkinlere göre çok daha kolay bir olgudur. Yabancı dil denildiğinde ise neredeyse her ülkede kullanılan ve özellikle iş bulma konusunda kişilere büyük kolaylıklar sunan İngilizce akıllara gelmektedir.

Bu nedenle çocuklarının gelişim ve eğitim sürecine büyük bir katkı sağlamak isteyen aileler yabancı bakıcılar ile çalışmayı tercih etmektedir. Filipinli bakıcılar bu konuda ilk tercih edilen bakıcılar arasında yer almaktadır. Ülkede kullanılmakta olan ana dilin İngilizce olması ve Filipinli bakıcıların eğitim verme konusunda neredeyse uzman olmaları, çocukların bu dili çok daha kolay kavrayabilmelerini sağlamaktadır. Çocuklara İngilizceyi eğlenceli bir şekilde ve oyunlar ile öğretmekte olan bu kişiler, çocuk bakımı için aranan bakıcılar listesinde ilk sıralarda yer almaktadır.

Çocukların tabancı dil öğrenme konusu ve yaşı ile ilgili birçok farklı görüş bulunmaktadır. Fakat genel bir görüşe göre üç yaş arası ile ergenlik dönemi arasında çocukların dil öğrenmeye en açık dönem oldukları vurgulanmaktadır. Hatta bazı ailelerde bu durum anne ya da babanın ana dilinin İngilizce olmasına bağlı olarak, bebeklik çapından itibaren de başlatılabilmektedir.

Üç yaş döneminden sonra yabancı bakıcı ile desteklenen çocukların dil gelişimi, doğduğu andan itibaren yabancı bir bakıcı ile ya da yabancı bir anne baba ile büyüyen çocuklar kadar ileri seviyede olamayabilmektedir. Fakat erken dönemde alınan dil eğitiminin çocuklara ciddi kazanımlar sağladığı birçok uzman tarafından kanıtlanmış durumdadır.

İngilizce'nin tüm dünya tarafından kabul görülen, iş başvurularında kesinlikle aranmakta olan ve çocukların ileri dönemde hayatına birçok artı katacak bir dil olduğu göz önüne alındığında sizlerde çocuk bakıcısı seçimi yaparken, İngilizce ve dil eğitimi konusunda kesinlikle herhangi bir sorun yaşamayacağınız Filipinli bakıcıları tercih edebilirsiniz.

Yabancı Dil Öğrenmek Çocuğa Neler Kazandırır

Yabancı dil öğrenmenin çocuklara kazandırdığı sayısız fayda bulunmaktadır. Erken çocukluk döneminde yabancı bir bakıcıdan destek almak çocuklarınızın hem sürekli bu kişi ile vakit geçirmesini hem de yabancı dil temelinin oturmasını sağlayacaktır. Ayrıca yabancı dil ve eğitimi konusunda en yüksek verimi almanızı sağlayacak Filipinli bakıcılar ile çalışmak ailelerin, ekstra bir yabancı dil eğitimi masrafından da kurtaracaktır. Yabancı bir bakıcı ile yabancı dil öğrenmenin çocuklara kazandırdığı artıları şu şekilde sıralamak mümkündür.
  • Yabancı bir bakıcı ve Türk bir aile ile yaşayan çocuklar iki dile birden maruz kaldıkları içşn belirli bir dönemden sonra her iki dilide anlama ve kullanma yeteneği kazanmaktadır.
  • Çift dil bilen çocukların duygusal gelişimi, zeka gelişimi ve okul başarı seviyesi diğer çocuklara nazaran çok daha olumlu şekillenmektedir. Ayrıca buna ek olarak dil öğrenmenin çocuklara ciddi sosyal kazanımlar kazandırdığıda bilinmektedir.
  • İki dil konuşulan bir ortamda büyüyen çocukların hafızası tek dil ile büyüyen çocuklara göre çok daha kuvvetli olmaktadır. Ayrıca birden fazla dil bilen kişilerde dikkat dağınıklığı görülme oranı çok daha düşüktür.
  • Yeni bir dil öğrenmeye başlayan herkesin kendine olan özgüveni, gururu ve güveni artacağı gibi ikinci bir dil öğrenen çocuklarında kendilerine olan güvenleri artacaktır.
  • Filipinli bakıcılar ile büyüyen ve anadilinden başka bir dil öğrenen çocukların beyin dil merkezi çok daha hızlı gelişim göstermekte ve büyümektedir.
  • Yetişkin ve ergenlik dönemindeki kişiler için yenibir dil öğrenmenin ne denli zor olduğu tüm insanlar tarafafından bilinmetedir.

    Son olarak ise erken çocukluk döneminde öğrenilmekte olan ekstra bir dil çocukların ileri dönemde ciddi bir zaman tasarrufu yapmasını sağlayacak ve her zaman bir adım önde olmalarına olanak sunacaktır. Sizlerde çocuklarınızın bebeklik ya da erken çocukluk döneminde iyi bir yabancı dil eğitimi almasını istiyorsanız filipinli bakıcı ile çalışarak kendinize ve çocuklarınıza bir şans verebilirsiniz.

Filipinli Bakıcı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.