insanbul

Erkek Yaşlı Bakıcısı

Erkek Yaşlı Bakıcısı

Hastane ya da ev ortamında bakıma ihtiyaç duyan yaşlı kişilerin bakımını üstlenen aile bireyleri, kimi zaman bu sorumlulukları üstlenirken desteğe ihtiyaç duyabilmektedir. Bu durumda ailelerin en büyük yardımcıları yaşlı bakıcısı olarak hizmet veren kişiler olmaktadır. 

Kadın yaşlılarda yaşlı bakıcısı bulmak son derece kolay bir durumken, erkek hastalarda durum biraz daha zorlaşmaktadır. Erkek hastaların özellikle yatalak durumda olması halinde çeşitli farklı sorumlulukları olması ve hastalarında bu durumdan rahatsız olmaması nedeni ile aileler erkek yaşlı bakıcılar ile çalışmak istemektedir. Bu nedenle özellikle bakıma muhtaç olan ileri yaştaki erkeklerin, bakım ve sorumluluklarının erkek yaşlı bakıcısı tarafından üstlenilmesi hem daha etik hemde daha uygun bulunmaktadır. Erkek yaşlı bakıcısı olarak hizmet verecek olan kişiler fiziksel güç bakımından daha kuvvetli olmaları sayesinde, özellikle yatalak durumda olan yaşlıların bakımının daha profesyonel bir biçimde gerçekleşmesini sağlamaktadır. 

Erkek Yaşlı Bakıcıların Kişilere Sunduğu Destekler Nelerdir ?

  • Erkek yaşlı bakıcıları hastaların gündelik tüm sorumluluk ve bakımını üstlenmektedir. 
  • Hastaların kullanacağı malzemelerin ve yaşam alanlarının temiz olmasını ve kullanılacak araç gereçlerin kullanılmadan önce hazırlanmasını sağlamak.
  • Hastaların kullanması gereken ilaçların doktorların önerdiği düzende ve doğru zaman aralıklarında verilmesini sağlamak.
  • Hastaların, doğru ve konforlu bir şekilde yatabiliyor olmasını sağlamak amacı ile gerekli düzenlemeleri yapmak. 
  • Erkek hasta bakıcıları hastaların, tuvaletini yapamaması durumunda altını sıklıkla değiştirmek ve gerekli kontrolleri sağlamak.
  • Yatalak hastaların yatış pozisyonunu, yatak yaraları oluşmaması adına sıklıkla değiştirmek ve hastaların olası egzersizleri varsa bunların düzenli bir şekilde yapılmasını sağlamak. 
  • Hastaların yaşam alanlarının ışık almasını ve ferah bir atmosfere kavuşmasını sağlamak.
  • Hastaların beslenme düzenini bozmamak, genel temizliğinin yapılmasına destek olmak.
  • Hastaların, olası tüm rahatsızlıklarını doktoruna ve ailesine bildirmek, ayrıca gerekli acil durumlarda ambulans çağırmak. 

Erkek Yaşlı Bakıcılarda Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir ?

Erkek yaşlı bakıcılar, erkek hastaların genel ve fiziksel tüm aktiviteleri ile ilgilenmek, onların daha huzurlu ya da daha sağlıklı olması adına hizmet vermek ile görevlendirilmiş kişilerdir. Aileler yaşlı kişilerin bakımı sırasında zorluk yaşadıklarında, erkek hastaların utanmadan ya da sıkılmadan rahat bir bakım süreci geçirmesi adına erkek yaşlı bakıcılardan destek almak istemektedir. Erkek yaşlı bakıcılarda bulunması gereken bazı özellikler bulunmaktadır ve bu özellikleri şu şekilde sıralamak mümkündür.

  • Erkek yaşlı bakıcıları, konusunda gerekli eğitimleri almış tecrübeli ve donanımlı kişiler olmalıdır. 
  • Erkek yaşlı bakıcıların ilk yardım eğitimi almış olması ve fiziksel açıdan kuvvetli olması gerekmektedir.
  • Ayrıca ilk yardım bakıcılarının temiz, düzenli, güler yüzlü, sorumluluk sahibi, sabırlı, disiplinli ve hasta mahremiyetine saygılı olması gerekmektedir. 

Yaşlı Bakıcısı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.