insanbul

Yabancı Yaşlı Bakıcı

Yabancı Yaşlı Bakıcı

Yaşlı bakımı kişilerin hayatını doğrudan etkileyen ve oldukça fazla sorumluluk gerektiren bir durumdur. Yaşlı bakımı sırasında kişiler farklı bir kişinin desteğine ihtiyaç duyabilmektedir. Bu durumda kişiler genel olarak yalı ve ileri yaş grubundaki aile büyükleri için yaşlı bakıcısı desteği almak istemektedir. 

Yaşlı bakıcısı desteği kişilerin üzerindeki tüm sorumlukları almakta, bakıcılar yaşlı kişilerin tüm bakımını sağlamakta ve temel ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 

Günümüzde birçok aile, yaşlı aile bireylerinin bakımını üstlenmesi için yabancı yaşlı bakıcı kişiler ile çalışmak istemektedir. Kişilerin yabancı yaşlı bakıcısı tercih etmelerine neden olan en önemli unsur, bu kişilerin yatılı hizmet verme konusuna son derece ılımlı bakmalarıdır. Bu ailelerin son derece hoşnut kalmasını ve birçok sorumluluğunun hafiflemesini sağlamaktadır. Son derece zorlu ve kutsal bir meslek olan yaşlı bakıcılarının görev ve sorumluluklarını şu şekilde sıralamak mümkündür. 

Yabancı Yaşlı Bakıcısı Görevleri Nelerdir ? 

  • Yaşlı bakıcıları, hastaların kullandığı ilaçları takip etmek ve bu ilaçları hastaların düzenli olarak kullanmasına yardımcı olmak ile görevlidir. 
  • Hastaların banyo yaptırmak, tuvalete götürmek, kıyafetlerinin değişmesini sağlamak ve beslenmesini kontrol etmek. 
  • Yaşlı ve hasta kişilerin, moral ya da motivasyonunu yüksek tutarak, hayat içinde yer almalarını sağlamak.
  • İlk yardım konusunda bilgili olmak ve herhangi bir olası rahatsızlıkta, yaşlı kişilere müdahale edebilmek.
  • Yaşlıların hoşlandığı ve ilgi duyduğu alanları takip ederek, bu alanlar ile ilgili aktiviteler yapmak. 
  • Hastaların kendilerini kötü hissedebileceği ve olumsuz etkilenebileceği davranışlar sergilemekten kaçınmak.
  • Hastaların kendilerini yalnız ve tek hissetmemesi adına, onlar ile ufak yürüyüşler yapmak ve sohbet ortamı oluşturmak.
  • Yaşlı kişilerin, doktorlar tarafından belirlenmiş olan tedavilerini eksiksiz olarak yerine getirmek, yara bakımı, enjeksiyon ya da pansuman gibi tıbbi bakımları üstlenmek.
  • Yaşlıların yaşadığı ortamın temiz ve hijyenik olmasını sağlamak.

Yabancı Yaşlı Bakıcı Ücretleri 

Yaşlı kişilerin bakım ve sorumluluklarını üstlenmek üzere görev yapan yabancı yaşlı bakıcılarının ücret hesaplaması çeşitli kriterlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Yaşlı bakıcılarının çalışma süreleri, yatılı olması, izin kullanıp kullanmayacağı, görev ve üstleneceği sorumluluklar yabancı yaşlı bakıcısı ücretlerinin artmasına ya da azalmasına neden olmaktadır. Yabancı yaşlı bakıcısı ücretleri, aileler ve kişiler arasında yapılacak görüşme sırasında oluşturulacak sorumluluk portföyüne göre belirlenmektedir. 

Yaşlı Bakıcısı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.