insanbul

Evde Yaşlı Bakıcı Neler Yapmalıdır?

Evde Yaşlı Bakıcı Neler Yapmalıdır?

Herkes yaşlılık dönemini sağlık açısından da ekonomik açıdan da rahat geçirmek ister. Ancak yaşlılık durumunda sağlık problemlerinin arttığı da bir gerçektir. Birçok yaşlı insan bu dönemi rahatsızlıklarla mücadele ederek geçiriyor. 

Evde yaşlı bakıcı bulundurmak ise birçok konuda doğru ve rahatlatıcı bir karar olabiliyor. Bir yaşlı bakıcı hizmeti alındığında genel olarak aşağıdaki konularda hizmet alınmış oluyor.

Bir yaşlı bakıcı, hastanın bulunduğu odanın temiz olmasına ve havalandırılmasına özen gösterir. Bu odanın gürültüsüz olmasına, doğru ışık almasına kadar birçok detayı hasta için ayrıntılı bir şekilde düşünülmelidir.

Oda seçimi

Hastanızın ruh sağlığı bakımından ışık alan bir odayı tercih etmelisiniz. Yine imkânlar nezdinde odanın manzarası büyük bir önem taşımaktadır. Böyle bir imkân yoksa eğer mümkün olduğunca park, bahçe ya da sahil gibi alanlara götürüp gezdirmenizde büyük fayda olacaktır.

İlaç kullanımı

Hastanın kullandığı ilaçların yaşlı bakıcı tarafından titizlikle takip edilmesi gerekmektedir. Doktor kontrolünde ayarlanan bu zaman aralıklarına kesinlikle uyulmalıdır. Zamanında verilmeyen ilaçlar hastalığın sürecini kötüleştirebilir.

Hastanın temizliği

Yaşlı bakıcının, hastanın temizliğine önem vermesi gerekir. Şayet hasta banyoda temizlenemeyecek biçimde ağır ise temizliğinin bakım yapılacak olan odada, vücudun silinmesi ile yapılması önemlidir. Bu aşamada yaşlı bakıcı mutlaka eldiven takmalıdır. Ayrıca doğru bakım malzemelerinin de temin edilmesi gerekmektedir.

Ağız hijyeni

Günlük temizliği uygulamak için uygun bir yatağa sahip olunması önemlidir. Baş kısmı kalkabilen bir yatak ağız hijyeninin sağlanmasında yardımcıdır.  Hastanın nasıl bir ağız bakımına ihtiyaç duyacağı konuşulmalı ve ihtiyaca yönelik hijyen uygulamaları gerçekleştirmelidir.

Yüz temizliği

Yaşlı bakıcı hastanın gözlerini silerken lifi dışarıdan içeriye olacak şekilde kullanmalı, gözlerini de durulayarak kurulamalıdır. Ardından hastanızın ihtiyacına göre nemlendirici krem sürülmelidir. Burun temizliği ise yukarıdan aşağıya olacak şekilde yapılmalı, burun deliklerinin çevresi ise iyice silinmelidir. Kulak temizliğinin ise konusunda uzman sağlık personeli tarafından yapılması gerekmektedir.

 Evde yaşlı bakımı düşünülenin aksine kolay bir işlem değildir ancak bütün zorlukların sevgi ve şevkat ile ilerletilmesi gerekmektedir. Bu konuyla alakalı konusunda uzman yaşlı bakıcı hizmeti vermekteyiz.

Yaşlı Bakıcısı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.