insanbul

Filipinli Bakıcı İle Tatile Gidilir Mi?

Filipinli Bakıcı İle Tatile Gidilir Mi?

Filipinli bakıcı ile tatile gidilir mi? sorusu bakıcılar ile çalışmakta olan birçok aile tarafından merak edilen konular arasında yer almaktadır. Türkiye'de en sık tercih edilen yabancı bakıcılar arasında yer almayı başaran Filipinli bakıcılar bu durumu profesyonelliklerine borçludur.

Birçok aile tarafından çocuklarının bakımını üstlenmek için tercih edilen yarım zamanlı, tam zamanlı ya da yatılı bakıcılar, çocukların tüm sorumluluklarını üstlenmek ile yükümlüdür. Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte ailelerin kafasında soru işareti oluşmasına neden olan bakıcıların tatile gelip gelemeyeceği sorusu Filipinli bakıcılar sayesinde tamamen ortadan kalkmaktadır.


Genel olarak yatılı şekilde hizmet veren Filipinli bakıcılar ailelerin istek ve talepleri doğrultusunda aileler ile tatile rahatlıkla seyahat edebilme özgürlüğüne sahiptir. Bu kişilerin ailelerinin burada olmamaları tüm dikkat ve özenlerinin bakıcılık yaptıkları ailelere kaymasını sağlamaktadır. Bu durumda aileler Filipinli bakıcılar ile güvenle ve rahatça tatile gidebilme şansına sahiptir.

Filipinli Bakıcı İle Tatile Gitmenin Avantajları Nelerdir ?

Çocuk sahibi olan tüm anne babalar gün içinde ciddi bir efor sarf etmektedir. Çocukların bakım aşamaları, okul sonrası devam eden ödev süreçleri, beslenme ve temizlik gibi işlemleri ailelerin kendilerinden çalıp çocuklarına vermelerine neden olabilmektedir.

Bu dönemde sosyal hayatlarından uzaklaşmak zorunda kalan anne babaların bazıları, kendilerini kısa bir süre içinde stresli ve yorucu bir hayatın içinde bulabilmektedir. Ayrıca bu dönemde ailelerin çocuk bakımına ek olarak iş hayatı ve ev hayatı nedeni ile zihin ve beden yorgunluğu yaşaması hayattan zevk almalarına neden olabilmektedir.

Özellikle bu dönemlerde çocukların bakımı ile ilgilenecek bir kişinin olması ailelerin üzerindeki birçok sorumluluğun hafiflemesini ve ailelerin rahat bir nefes almalarını sağlamaktadır. Disiplinli, profesyonel, donanımlı ve eğitimli bir çocuk bakıcısı, stresli bir hayattan çıkıp rahat bir nefes almanızı sağlayacaktır. Çocuğunuzu sizlerin de güvendiğini donanımlı ve samimi birine emanet etmeniz, geride bıraktığınız tüm sosyal hayatınıza geri dönenmenizi ve yaşadığınız hayattan tekrar zevk almanızı sağlayacaktır.

Çocuk bakımı konusunda özellikle tercih edilmekte olan Filipinli bakıcılar bu bağlamda ihtiyaçlarınızı karşılayacak en donanımlı kişiler arasında yer almaktadır. Filipinli bakıcıların genel olarak yatılı ve tam zamanlı hizmet vermesi ise gündelik ev hayatında da bu kişilerin her zaman yanınızda olmasını sağlayacaktır.

Filipinli bakıcılar bir aile bireyi gibi her dönem ve her zaman sizlerle birlikte hareket etmektedir. Hatta bu kişiler ailelerin istek ve talepleri doğrultusunda, ailelere tatilde dahi eşlik etmektedir. O halde Filipinli bakıcılar ile tatile gitmenin avantajlarını şu şekilde sıralamak mümkündür.
  • Bakıcı ile tatile gitmek yoğun iş hayatı ve ev temposundan sonra, kendinize dilediğiniz gibi zaman ayırmanızı sağlayacaktır. Bakıcınız her zamanki gibi çocuğunuz ile ilgilenirken sizde eşiniz ve sevdiklerini ile dilediğiniz gibi tatilinizi yönlendirebilir ve kendinize özgür bir alan yaratabilirsiniz.
  • Çocukların belli ve sabit bir düzeni bulunmaktadır. Genel olarak bu düzen dışına çıkıldığında çocuklarda huysuzluk ve denge sorunları meydana gelebilmektedir. Bakıcınız ile tatile gittiğinizde bu durum ile karşılaşmazsınız. Çünkü yeme, içme, eğlence ve aktivite düzeni bakıcınız yanınızda olduğu için bozulmadan, aynı düzen içinde devam edecektir.
  • Çocuğunuzun büyüme sürecinde eşinize gerektiği kadar zaman ayıramamış olabilirsiniz. Bu çocuk yetiştirmenin zorlu sürecinde son derece olağan karşılanabilecek bir durumdur. Fakat bakıcınız ile tatile gittiğinizde en güvendiğiniz kişilerden biri olan bakıcınız çocuğunuzla ilgilenirken sizde eşiniz ile kaybettiğiniz zamanların telafisini yapabilir, kendinizi dinleyeceğiniz bir tatil süreci geçirebilirsiniz. 
  • Bakıcınız ile tatile gitmenin en önemli avantajlarından biri çocuklarınızın her zaman güvende olduğundan emin olmanızdır. Her zaman sizinle olan ve çocuğunuzun dilinden anlayan bakıcınızın tatilde de sizler ile olması gözünüzün arkada kalmasını tamamen engelleyecektir.
  • Çocuğunuz ve eşiniz ile tatile gitmek istediğinizde sadece otelde vakit geçirmek ve seçeneklerinizi sınırlandırmak zorunda kalabilirsiniz. Çünkü küçük yaş grubu çocukların uyku ve yemek saati düzeni nedeni ile her ortama ve her aktiviteye katılması mümkün değildir. Fakat çocuk bakıcısı ile tatile gittiğinizde, seçeneklerinizi son derece geniş tutabilir ve her türlü aktiviteye rahatlıkla katılabilirsiniz. Çünkü siz tatilinizi yedi yirmi dört rahatlıkla geçirirken çocuklarınızın güvenli olduğundan emin olabilirsiniz.

Filipinli Bakıcı Ücretleri Nasıldır?

Filipinli bakıcıların ücretleriniş etkileyen çeşitli faktörler bulunmaktadır. Bunlarıın başında bakıcının çalışmaşekli ve çalışma saatleri yer almaktadır. Bakıcınız ile yapacağınız görüşmeler doğrultusunda bakıcının sizler ile yatılı çalışmasını istediğinizi belirtiiğinizde vereceğiniz ücret artış gösterecektir. Çünkü bu kişiler izin günleri dışında tamamen sizler ile vakit geçirecek çocuk bakımının yanında ev işlerinde de yardımcı olması gerekecektir.

Tam zamanlı ya da yarım zamanlı çalışan filipinli bakıcı ücretleri yatılı bakıcıların ücretlerine göre daha makuldur. Bu bağlamda filipinli bakıcı ücretlerinin belirlenmesi sırasında ailelerin istek ve talepleri ile bakıcıların talepleri değerlendirilerek bir hesaplama yapılmaktadır.

Filipinli Bakıcı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.