insanbul

Bahar Temizliği Nasıl Yapılır?

Bahar Temizliği Nasıl Yapılır?

Kış aylarından çıkarken yapılan bahar temizliği aslında derin temizlik demektir. Kış boyunca fazla dışarı çıkılmadığı için evde zaman geçirilir. Bu yoğun kullanım sonucunda kirlenme kaçınılmazdır. Yaza girerken tertemiz bir ev isteyenler, bazen nereden başlayacağını bilemez. 


En kolayı işleri bölerek, bir plan doğrultusuna yapmaya başlamaktır. Öncelikle odaların hangisinden başlayacağınıza karar verin.  Bu sayede her yere aynı anda yetişmek zorunda kalmazsınız. Bahar temizliği süpürüp silmeye ek olarak dolap içlerinin de temizlenmesini kapsar. 

Mutfaktaki kullanım tarihi geçmiş ürünleri atarak, gardıroptaki kışlık kıyafetleri yazlık olanlarla değiştirerek ve banyodaki fazlalıklardan kurtularak dolaplarınızda düzeni sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde, evde fazlalık olduğunu düşündüğünüz eşyaları elden çıkarmanız size daha ferah bir ev olarak geri dönecektir. Şimdi sıra kış boyu yemek kokusu, is ve daha bir sürü şeye maruz kalmış perdeleri yıkamaya geldi. Perdeler çamaşır makinesinde kolayca yıkanabilir, ancak duvarlar da en az perdeler kadar kirlenmeye müsaittir. Silinebilir yapıda boya kullandıysanız, duvar ve kapılarınızı da temiz bir bez ile silmenizi tavsiye ederiz.  

Temiz perdelerinizin hemen arkasında yer alacak camları da silmeniz halinde çoğu işi halletmiş olacaksınız. Mobilyaların arkası, günlük temizlik esnasında atlanan bir detaydır. Şimdi o mobilyaları yerinden oynatıp temizlemenin tam zamanı. Son olarak, sıra en keyifli olan işe geldi. Bahar ve yaz aylarında balkonunuz yeni salonunuz olacağından, orayı düzenlemeniz gerekiyor. Tüm bunları yapmak biraz yorucu olsa da bahara tertemiz bir ev ile merhaba demek paha biçilemez olacaktır.

Günlük Temizlikçi
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.