insanbul

Üç Adımda Günlük Ev Temizliği

Üç Adımda Günlük Ev Temizliği

Bazen temizlik yapmak istesek de nereden başlayacağımızı bilemeyiz. En kolay şekilde temizlik yapmak için gereken üç adımda ev temizliği sayesinde siz de planınızı oluşturabilirsiniz.

1. Dağınıklığı Toparlayın

İlk olarak etrafı toparlamakla işe başlamasınız. Etrafta kirli çamaşırlar, bulaşıklar veya lüzumsuz eşyalar varken temizlik yapmak zorlaşır. Yaptığınız temizliğin gözükmesi için bu maddeyi atlamayın. Çamaşırları ve bulaşıkları yıkayın, eşyaları ait oldukları yerlere götürün. Dolap içini organize ederek görünmeyen yerlerde de düzeni kurun. Artık temizlik için hazırsınız.

2. Tozlardan Kurtulun

Temizliğe bütün evi süpürmekle başlamalısınız. Bunun amacı tozların uçarak temizlediğiniz alanlara yayılmasını önlemektir. Süpürge yaparken hiçbir yeri atlamamaya özen göstermelisiniz. Eğer unuttuğunuz bir yer olursa, o tozlar hava akımıyla birlikte tekrar ortaya çıkacaktır. Yerleri tozdan arındırdıktan sonra sıra, mobilyaların ve aksesuarların tozunu almaya geldi. Islak bezinizi her kullanımdan sonra yıkamaya özen gösterin. Böylece tozu oradan oraya taşımamış olursunuz.

3. Zemini Silin

Mutfak, banyo, salon ve yatak odası fark etmeksizin parlayan zeminler görmek isteriz.  Silme suyunuzu hazırlarken, uygulayacağınız zemine uygun bir temizleyici seçmelisiniz. Böylelikle istediğiniz sonucu almanız daha kolay olacaktır. Silme işleminde kullanacağınız bezin çok ıslak olmamasına dikkat edin. Eğer çok ıslak olursa parke zemini kabartabilir, su izi kalmasına neden olabilirsiniz. Silme işlemini tamamladıktan sonra eve son bir kez göz atın. Unuttuğunuz bir şey kaldıysa onu da yaparak temizliği sonlandırın.

 

Günlük Temizlikçi
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.