insanbul

Çamaşır Yıkamanın Püf Noktaları

Çamaşır Yıkamanın Püf Noktaları

Yüksek bütçeler ayırarak alınan giysileri korumanın yolu, temizlik aşamasını doğru yapmaktan geçer. Her ne kadar işin büyük kısmını çamaşır makinesi hallediyor gibi görünse de, yıkayan kişinin bu konudaki bilgisi oldukça önemlidir.

Çamaşır yıkamanın püf noktaları sayesinde giysilerin ve diğer tekstil ürünlerinin ömrünü uzatmak mümkündür. İşe öncelikle kirli sepetindeki ürünleri beyaz, renkli ve siyah olarak ayırmakla başlanmalıdır. Bu sayede yıkayacağınız çamaşırların renginin karışmasını önleyebilirsiniz. Eğer çamaşırda bir leke varsa yıkama öncesi leke çıkarılmalıdır.

Yıkanacak ürünün yıkama talimatlarını okumak bir diğer önemli unsurdur. Kumaşı tanımak, hassasiyetini belirlemek gerekir. Çoğu ürünün etiketinde kaç derecede yıkamaya uygun olduğu yazmaktadır. Renklileri yıkarken, pamuklu kumaşlar 40 derecede, narin ve yünlü kumaşlar 30 derecede yıkanır. Ayrıca renkliler için özel bir deterjan kullanmanız renklerin solmasını engeller.  Siyah çamaşırların 40 derece veya daha düşük ayarda yıkanması tavsiye edilir. Yine siyahlar için üretilmiş bir deterjan kullanımı, giysinin kullanım ömrünü uzatmaktadır. Beyazlar ise 60 derece ısıda yıkanabilir. Fakat narin bir ürünü yıkayacaksanız, yıkama talimatlarında yazdığı şekilde, daha düşük bir ısıda yıkamalısınız. İç çamaşırlarınız ve çoraplarınız için özel yıkama filelerini kullanabilirsiniz. Böylece yırtılma, aşınma gibi durumlarla karşılaşmazsınız. 

Yumuşatıcının gereğinden fazla kullanılması zamanla giysilerde renk solmasına sebep olabilir. Son olarak makinenizi kapasitesinden fazla doldurmamaya özen göstermelisiniz. Fazla doldurulmuş makine, çamaşırların kapağa veya başka yerlere sıkışarak yırtılmasına neden olur. 

Günlük Temizlikçi
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.