insanbul

Hastanede Refakatçi Kuralları Nelerdir ?

Hastanede Refakatçi Kuralları Nelerdir ?

Hasta kişilere hastanede yardımcı olmak, onların bakımı ile ilgilenmek ve hastalara eşlik etmek ile görevlendirilmiş kişilerdir. Refakatçi olarak seçilecek kişilerin genelde hasta yakını olması beklenmektedir. 

Bazı durumlarda kişilerin ailelerinin yanında kalmalarının mümkün olmaması nedeni ile kişiler refakatçi hizmeti alarak, sevdiklerinin güvenli olduğundan emin olabilmektedir. Firmamız bu durumda sevdikleri, aileleri ya da hastaları için refakatçi arayan kişileri, en güvenli ve donanımlı refakatçiler ile buluşturmaktadır. Kişiler firmamız ile iletişime geçerek, en kısa sürede refakatçi ihtiyaçlarını giderebilmektedir.

Bu bağlamda hastanede refakatçi olacak kişilerin uyması gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Hastanede refakatçi kuralları nelerdir? sorusunu şu şekilde cevaplamak mümkündür. 

  • Hastaneler içinde ruh sağlığı bozukluğu olan hastalar, sıfır on dört yaş arasında ve yetmiş beş yaş üstünde olan hastalar dışında diğer hastalara refakatçi izni verilmemektedir. 
  • Çocuk hastalara eşlik edecek refakatçiler, çocukların yanından ayrılmamaya özen göstermeli ve hastane içinde kartları yanında olmadan dolaşmamalıdır. 
  • Hastane içindeki yemek hizmetlerinden faydalanmak isteyen refakatçiler, yemek kartı çıkartmalıdır. 
  • Hastaların bir refakatçiye ihtiyacı olup olmadığı uzman doktor tarafından belirlenmekte ve hastalar ile ilgilenecek refakatçi sayısı bir ile sınırlandırılmaktadır. 
  • Hasta ile ilgilenecek refakatçi değişimlerinde klinik hemşirelerine bilgi verilmesi gerekmektedir. 
  • Refakatçiler hastaların herhangi bir sorununda uzmanlara haber vermeli, tıbbi bakım işlemleri yapılırken hastaların yanında olmalı, uzmanlar ve hemşirelerin verdiği direktifler dışında hastaya ayrı bir bakım uygulamamalıdır. 

Refakatçi
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.