insanbul

Ofiste Daha Keyifli Çalışmanız İçin 8 Tavsiye

Ofiste Daha Keyifli Çalışmanız İçin 8 Tavsiye

Ofiste keyifli çalışmanın sırları sadece çalışan olarak sizlerden geçmez. Firmanın sağladığı avantajlar ve ofis ortamı da keyifli çalışmanın diğer unsurlarıdır.

Şirketler ödüllendirme, dinlenme saatleri, çalışma saatleri, ücretler ya da ofis dekorasyonu gibi noktalarla birlikte personellerini motive etmeye çalışıyorlar. Bunların yanında uygulanacağınız birkaç nokta sayesinde, sizler de kendinizin motive olmasını sağlayabilirsiniz.Günümüz dünyasında, birçok insan ofiste çalışıyor. Bu noktada sürekli masa başında olmak ve sadece işle ilgilenmek sıkıcı olabiliyor. Sıkıcı zamanlar geçirmek iş veriminde de büyük oranda düşüş yaratıyor. Bu anlamda ofiste çalıştığınız süreleri en keyifli hale getirecek bazı ipuçları vardır. Bunlara dikkat ederek, iş verimliliğinizin düşmemesini sağlayabilirsiniz.


Özellikle pandemi sürecinde evden çalışma çok yaygınlaştı. Uzman araştırmalarına göre evde çalışan insanların %85’i daha az stres yaşıyorlar. Bu noktada ev ve evin verdiği huzur, çalışma verimliliğine direkt olarak yansıyor. Buradan bir ipucuyla ofisinizi eviniz gibi hissetmenizi sağlayabilirsiniz. Bu sayede, daha az stres yaşayarak verimli bir şekilde çalışabilirsiniz.

Bu anlamda dikkat etmeniz gereken birkaç noktada vardır. Ofisinizde keyifli bir çalışma ortamı ve ev huzuru yaratırken abartmamak da fayda vardır. Böyle bir durumda da vücut aşırı rahat olacağı için uyku problemleri gibi birtakım problemlerle karşılaşabilir. Bu yüzden de hem dinamik hem de eğlenceli bir çalışma ortamı daha faydalı olacaktır.

1. Vücudunuzun İhtiyacı Kadar Uyuduğunuza Emin Olun İnsanlar, günlük hayattaki aktiviteleri için enerjiye ihtiyaç duyarlar. Bu anlamda tıpkı telefonların şarj olması gibi, insan vücudu da uyku esnasında kendini yeniler ve şarj olur. Bu noktada uyku verimliliğin artması ve ofiste rahat bir çalışma süreci geçirmek için ilk adım olmalıdır. Bunun içinse günlük, kişiden kişiye cinsiyetten cinsiyete değişen 6-8 saat uyku yeterli olacaktır. Fakat 6 ila 8 saat arasındaki uykunun neredeyse hiç bölünmeden, uyku için ideal bir ortam, ideal ışık ve ideal yatakta gerçekleşmesi gerekir. Sabahları dinç bir şekilde kalkılan günler sizler için ideal bir çalışma süreci geçirmenizi sağlayacaktır. Bu anlamda daha az veya fazla bir uyku uyuyorsanız, konuyla ilgili hekimlere danışmalısınız.

2. Verimli Çalışamadığınız Vakitleri Tespit Edin İnsanlar bazen gün içinde iş verimlerini yitirebilirler. Belirli düşünceler, can sıkıntısı, stres ya da huzursuzluk bu dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon problemlerine neden olabilir. Bu durumun aşılması adına birtakım önlemler alınabilir. Bu önlemler alındığı taktirde, gün içinde verimsiz geçirilen saatler egale edilmiş olur. Bu saatlerin belirlenmesi çok önemlidir. Veriminiz düştüğü saatlerde, yine işle alakalı ya da kendinizle alakalı birtakım uğraşları aradan çıkarabilirsiniz. Hem sizi fazla yormayacak bu uğraşlar, bu zaman diliminde halledilmiş olur hem de verimsiz geçen saatlerinizi en verimli şekilde değerlendirmiş olursunuz.

3. En Önemli Öğün Kahvaltıyı Sakın Atlamayın Kahvaltı, güne dinç başlamanın anahtarıdır. Bu noktada ofise kahvaltı yapmadan gitmek, kendinizi yorgun ve halsiz hissetmenize neden olabilir. İnsan vücudu gece boyunca belirli oranda çalışır. Bu durumda hiç yemek tüketmemek, vücudun enerjisiz kalmasına neden olacaktır. Bunun önüne geçmek için, her sabah ofise gitmeden evvel kaliteli bir kahvaltı yapmanız gerekecektir. Fakat bu noktada da dikkat etmeniz gereken birkaç husus vardır. Bunlardan ilki, asla tıka basa karnınızı doyurmamanız gerektiğidir. Çünkü tıka basa doymuş bir vücut, yemekleri sindirebilmek için fazla efor sarf edecek ve bu süre içinde de sizin uykunuz gelecektir. Ayrıca mideniz de ağrıyabilir. Bütün bu noktalar sizlerin verimini düşürmeye yetecek nitelikler taşır. Her zaman hafif ve protein ağırlıklı bir kahvaltı yapmalısınız.

4. Öğle Yemeklerini Keyifli Hale Getirin Öğle molaları ve öğle yemekleri, ofisteki arkadaşlarınızla kaynaşmak için ideal zamanlardır. Ayrıca dinlenmeniz ve sıkıldıysanız farklı bir aktivite yapıp moral depolamanız için gerekli süreyi sizlere verir. Günün geri kalanında daha verimli çalışmak adına bu süre çok önemlidir. Ayrıca belirttiğimiz gibi çalışma arkadaşlarınızla kaynaşmak için ideal zamanı sizlere verir. Onlarla iş dışında farklı aktiviteler yapmak ya da özel bir şeyler paylaşmak aranızdaki bağı kuvvetlendirecektir. Arkadaşlıkların ileri düzeyde olduğu bir ofis ortamı daha keyifli, dolayısıyla daha verimli bir hale gelecektir. Aynı zamanda bu sürelerde üzerinizdeki negatif enerjiyi de atarak pozitif bir bakış açısıyla öğleden sonra mesaiye devam edebilirsiniz.

5. Çalışamadığınız ve Anlamadığınız Konuları Sonraya Bırakın İnsan bir noktada tıkandığı zaman bazen ara vermesi iyi olabilir. Çünkü, insan bazen farklı bir bakış açısına ihtiyaç duyar. Bu anlamda farklı bakış açıları, sorunları çözmenizde etkili olacaktır. Fakat bir işe fazla odaklandığınızda bazen büyük resmi göremeyebilirsiniz. Bu noktada işlerde tıkandığınız ve problemi çözemediğiniz zamanlarda, kendinize biraz izin vermeli ve sorunları daha geniş bir açıyla değerlendirmelisiniz. Problemlere ya da farklı durumlara karşı çözümler üretmek için, özellikle yatmadan beyin fırtınası yapmak fayda sağlayacaktır. Bunların dışında ekip arkadaşlarınızla da fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. Bütün bunlar daha keyifli ve verimli bir çalışma ortamı için gerekli uygulamalardır.

6. Ofisinizi Zevklerinize Göre Güzelleştirin Çalışma ortamını güzelleştirmek, iş verimliliğini artıran en önemli hususların başında gelir. İnsan estetik ortamlarda daha huzurlu ve mutlu olur. Huzurlu ve mutlu olan bir insan, özellikle işten daha fazla keyif alır verimliliği artar. Bunu yaparken, aşırı konforlu bir ortam oluşturmaktan kaçının. Çünkü aşırı konforlu bir ortam sizi çok rahatlatacağı için, dikkatinizi dağıtacaktır. Küçük dokunuşlar bu anlamda, işinizi çok yarayacaktır. Eğer, ofiste birkaç kişi çalışıyorsanız, onların da fikrini almalı ve ortak bir karar vermelisiniz. Özellikle masa dekorasyonu ve masa arkası duvar dekorasyonu bu anlamda ufak dokunuşlar için ideal yüzeyler olabilir. Buraya huzur veren ve estetik birkaç ufak eşya alabilirsiniz.

7. Koltuktan Kalkamadan Hafif Hareketler Yapın Uzun süre masa başı çalışan insanlarda, bazı fiziksel sıkıntılar yaşarlar. Bunlar genellikle çok uzun süre sabit kalmak ve aynı pozisyonda çalışmaktan ötürü gelişebilir. Sırt ve bel ağrılarının yanında boyun ağrıları da oluşabilmektedir. Bunun için masa başından kalkmadan yapabileceğiniz birkaç ufak egzersiz fayda gösterecektir. Bu egzersizler sayesinde, vücudunuz sabit kalmayacak, yavaşlayan kan dolaşımı hızlanarak o bölgeleri canlandıracaktır. Bu da ağrılarınızın kesilmesini sağlayacak ve rahat bir çalışma ortamı yaratacaktır. Özellikle öğlen molalarında 5-10 dakikalık yürüyüşler, bu anlamda kan dolaşımınızı hızlandıracaktır. Buna fırsatınız yoksa, ofis içindeki merdivenlerden inip çıkabilir ya da en azından ofis içinde yürüyebilirsiniz.

8. İş Arkadaşlarınızla Özel Hayatınızda da Zaman Geçirin Sürekli ofise gidip ofisten eve gelmek ve bu döngüyü tekrarlamak can sıkıcı olabilir. Bu noktada artık ofisten sıkılabilir ve işten keyif almayabilirsiniz. Bu durumda yapacağınız birkaç ufak aktivite, iş yaşamınızı şekillendirme ve eğlenceli kılmada sizlere fayda sağlayacaktır. Bunlardan birisi de iş

Faydalı Bilgiler
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.