insanbul

Yabancı çalışma izni

Yabancı çalışma izni

Yabancı çalışma izni, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yabancı uyruklu kişilere uygun görüldüğü takdirde verilen bir resmi belgedir.

Yabancılar, 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu’na göre Türkiye’de çalışabilmek için bu izni almak zorundadır. Bu izinler yabancıların hem bağımlı hem de bağımsız bir biçimde çalışmalarını sağlayabilmektedir. Peki çalışma izni türleri nelerdir? Yabancı uyruklular hangi türlerde izin alabilirler.

Süreli Çalışma İzni:

Çalışma izni başvurusu olumlu değerlendirildiği takdirde, yabancı uyruklu kişiye süresini aşmamak kaydıyla verilen izindir. Genellikle en çok 1 yıl şeklinde verilmektedir. Bununla beraber daha sonra 2 ya da 3 yıla uzatmak mümkün olmktadır.

Süresiz Çalışma İzni:

Türkiye’de uzun dönem ikamet eden ya da sekiz yıl kanunu bir biçimde çalışma izni olan yabancılar, süresiz izin için başvuruda bulunabilir.

Bağımsız Çalışma İzni:

Türkiye’de 5 yıl boyunca kesintisiz ikamet eden yabancılar, istedikleri yerde çalışabilir. Bu istihdama zenginlik katma amacı güder. Bağımsız çalışma izni de süreli olarak düzenlemektedir.

Blogumuz Bilgi Amaçlıdır, İkamet Danışmanlığı Yapmıyoruz!


Türkiyedeki Yabancılar
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.