insanbul

Yabancılar ile evlilik işlemleri

Yabancılar ile evlilik işlemleri

Yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı birisiyle evlenmesi için önlerinde herhangi bir hukuki engel yoktur. Bununla beraber gerekli prosedürler vardır ve bunların yerine getirilmesi şartı aranmaktadır.

Türkiye’de taraflardan birinin Türk diğerinin yabancı ya da her ikisinin de yabancı olması durumunda Türk makamları önünde evlenmek mümkün olmaktadır. Bunun için en önemli şart ise Yabancı uyrukluların kendi ülkelerinden bekar belgesi almasıdır. Bu belge evlenme ehliyeti olarak da adlandırılmaktadır. Yabancı bir birey ile Türk bir bireyin ya da iki yabancı bireyin evlenmek için ikamet adresinin bulunduğu belediyeye beraber başvurması gerekmektedir. Bu başvuru ile beraber evlilik işlemleri de gerçekleştirilecektir.


Özel durumlarda başvurular resmi vekil aracılığı ile de yapılabilir. Bu evlilik başvurusu sırasında he Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından hem de yabancı vatandaştan çeşitli belgeler istenmektedir. Bu belgelerin hepsinin eksiksiz bir biçimde ibraz edilmesi gerekmektedir. Bu şekilde evlilik yolunda hiçbir engel olmadan çiftler dünya evine adım atabilir.

Blogumuz Bilgi Amaçlıdır, İkamet Danışmanlığı Yapmıyoruz!

Türkiyedeki Yabancılar
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.