insanbul

Yabancı Uyruklu Hasta Bakıcısı

Yabancı Uyruklu Hasta Bakıcısı

Yatağa bağımlı hastaların, uzun süren tedavilerden çıkan hastaların ya da özel bakım gerektiren bu gibi tüm hastaların son derece özenli ve titiz bir şekilde bakılması gerekmektedir.

Bu gibi dönemlerde hasta kişilerin bakımını üstlenenler hastalık süreci nedeni ile yıpranmaları ya da başka kişilerden destek almak istemelerinden dolayı, hasta bakıcılar ile çalışmak isteyebilmektedir. Yabancı uyruklu hasta bakıcıları, sabırlı, bilgili ve şefkatli olmaları sayesinde genelde aileler tarafından tercih edilmektedir. Hastane ya da ev ortamında hastaların en doğru ve en eksiksiz şekilde bakılmasını sağlayan yabancı uyruklu hasta bakıcıları, çeşitli eğitimler almış ve bu konuda uzmanlaşmışlardır. 

Yabancı uyruklu hasta bakıcıları, genel olarak yatılı çalışmayı tercih etmektedir. Ailelerinden uzakta yaşayan, hem bir işe hemde bir eve ihtiyaç duyan yabancı uyruklu hasta bakıcıları, bu nedenle bakımını üstlendikleri kişileri aileleri gibi görmektedir. Yabancı uyruklu hasta bakıcıları, bakımını üstlendikleri kişilerin beslenmesinden, üst değişimine, banyosundan ilaç takibine kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Kişiler yabancı hasta bakıcılar ile çalışmak istediklerinde dikkat etmesi ve kontrol etmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi, hasta bakıcısı olarak görev yapacak kişinin çalışma izni olup olmadığıdır. Çalışma izni olmayan hasta bakıcıları, aniden ülkeden gitmek zorunda kalabilmekte, hastaların ve hastalar ile ilgilenen aile üyelerinin zor durumda kalmasına neden olabilmektedir. 

Hasta Bakıcısı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.