insanbul

Bakıcı Seçiminde Bebek Cinsiyetinin Önemi Var Mı?

Bakıcı Seçiminde Bebek Cinsiyetinin Önemi Var Mı?

Bakıcı seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken ve anne babaların kafasını karıştıran birçok önemli nokta ya da soru bulunmaktadır. Bakıcı seçiminde bebek cinsiyetinin önemi var mı? sorusu da bu soru işaretleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

Bebek Bakıcısı Seçimi Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebekleri dünyaya geldiğine anne babalar için bambaşka bir dünyanın kapıları aralanmış olur. Heyecanlı ve bir o kadarda endişeli bir süreç olan bu dönemde anne babalar çeşitli nedenlere bağlı olarak çocuklarını bir bakıcıya emanet etmek ya da kendileri evde olmasına rağmen bir bakıcıdan destek almak zorunda kalabilmektedir. Bebek bakıcıları anne babaların olmadığı dönemde çocuklar ile vakit geçirmek ve onların tüm sorumluluklarını üstlenmek ile yükümlüdür. Donanım ve ciddi bir sorumluluk gerektiren bu göreve getirilecek kişilerin tecrübeli olması oldukça önemli ve son derece gerekli bir konudur. Bu nedenle bebek bakıcısı seçimi sırasında anne babalara büyük bir yük ve sorumluluk düşmektedir.

Bebek Bakıcı Ücretleri, Bebeğin Cinsiyetine Göre Değişir Mi?

Bebek bakıcı ücretlerinin değişkenlik göstermesine sebep olan birçok kıstas bulunmaktadır. Fakat bebeklerin cinsiyetleri bu kıstaslar arasında kesinlikle yer almamaktadır. Bebek bakıcılarının ücretlerinin belirlenmesinde baz alınan en önemli kıstas bakıcıların hangi zamanlarda hizmet verecek olduğudur. Yatılı bakıcılar, gündüzlü bakıcılara ögre daha yüksek fiyatlar talep etmektedir. Bebek bakıcılarının eğitim durumu ya da yabancı dil bilmesi gibi detaylarda fiyatların değişkenlik göstermesine neden olabilmektedir. Ayrıca bakıcıların deneimleri, tecrübeleri, ekstra ev işerine yardım edip etmeyeceği gibi detaylarda bakıcılık ücretlerinin değişkenlik göstermesine nden olmaktadır. Bakıcılık ücreti hakkında net bir fiyat belirleyebilmek için kişilerin istek ve taleplerini net olarak belirtmesi ve bakıcılarına açık olmaları gerekmektedir.

Bebek Bakıcıları Nasıl Olmalıdır?

Bebek bakıcıları, özellikle iş hayatına geri dönüş ya da evde başka çocuk bulunması ve sorumlulukların hafiflemesini sağlamak adına başvurulan bir hizmet grubudur. Bebek bakıcısı seçimi aileler için son derece zorlu ve endişe verici bir süreçtir. Bebek bakıcısı olarak hizmet verecek kişilerin üzerine de ciddi bir sorumluluk yüklenmektedir. Bebek bakıcısı olarak görev yapan kişiler kesinlikle çocukları sevmeli ve onlar ile geçirdikleri vakitten keyif almalıdır.

Çocuklar ile vakit geçirmekten zevk alan kişiler, çocuklara çok daha fazla aktarım yapacak, çocukların kişisel ve zihinsel gelişimine büyük katkılar sağlayacaktır. Çocuk bakıcılarında bulunması gereken diğer özelliklerden bir diğeri, eğlenceli, aktif ve her yaş grubuna uygun aktiviteler hakkında bilgi sahibi olmalarıdır. Çocuklar ile geçirilecek çok uzun bir zaman olduğu göz önüne alındığında bu zamanların en verimli şekilde değerlendirilmesi, her iki tarafında memnun olmasını sağlayacaktır.

Çocuk bakıcılarının bir diğer önemli özelliği iseçocuklar ile nasıl iletişim kurması gerektiğini bilmesi ve ilk yardım konusunda azda olsa bilgi sahibi olması gerektiğidir. Unutulmamalıdır ki , bakıcınızın her konuda donanımlı olması çocuklarınıza aktaracaklarınında o kadar kaliteli olması demektir. Bu nedenle ailelerin bakıcı seçimi sırasında son derece titiz ve hassas davranması gerekmektedir.

Bebek Bakıcısı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.