insanbul

Bebek Bakıcı Seçmenin Püf Noktaları

Bebek Bakıcı Seçmenin Püf Noktaları

Günlerce, aylarca yolunu gözlemiş olduğunuz minik bebeğinizi kucağınıza aldığınızda, artık anne baba olduğunuzun tamamen farkına varmış ve büyük bir sorumluluğun altında olduğunuzu anlamış olursunuz. 

Bu yeni dönemle birlikte anne babalar artık farklı korumacılık iç güdüleri ile değişik kaydılar içine girmektedir. Bebeklerine nasıl bakacakları, onları nasıl koruyacak ve büyütecekleri anne babaların en büyük sorunları haline gelmektedir. Özellikle çalışan ve bebeklerini bırakacak büyükleri olmayan anne babalar daha büyük kaygılar ile karşı karşıya kalarak, zorlu bir bakıcı arama sürecine adım atmaktadır. Bu dönemde anne ve babaların eli ayağı olacak olan bu kişilerin seçimi sırasında göz önüne alınacak bebek bakıcısı seçmenin püf noktaları, bulunsa da anne  babalar tamamen iç güdüleri ile hareket etmekte ve minik yavrularını kendi evladı gibi benimseyecek birini bulmak istemektedir. Bebeğe bakacak olan kişi yeri geldiğinde bebek ile anne ve babasından daha çok zaman geçirecek, belki ilk adımını onun yanında atacak ya da ilk kelimelerini bakıcısına söyleyecek.. 

Bu nedenle son derece özenli ve dikkatli davranılması gereken bir durum olanbebek bakıcısı seçimi sırasında göz önüne alınması gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bebek bakıcısı seçimi sırasında göz önüne alınması gereken en önemli nokta, o kişinin size güven vermesi ve referanslarıdır. Bu nedenle bebeğinize bakacak kişileri çevrenizden ya da güvendiğiniz kişiler aracılığı ile seçmeye yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.

Bebek Bakıcısı Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Özellikle çalışan anne babalar, bebeklerine ayrı bir özlem beslemekte ve içten içe onların en önemli anlarını kaçırdıkları için kendilerini suçlu hissetmektedir. Bu nedenle onları bırakmaları gereken dönemde, en güvenli ve onların yokluklarını hissettirmeyecek sevgiyi bebeklerine verebilecek kişileri aramaya yönelmektedir.Bebek bakıcısı seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar güven, donanım, bilgi, tecrübe ya da donanım gibi temel noktalar olsa da, anne babalar kendileri gibi şefkat ve sevgiyi de yavrularına verebilecek kişileri tercih etmektedir. Anne babalar bebeklerini günlerce, saatlerce ve aylarca yanında bırakacağı kişilerin ilk olarak güvenilir olmasını istemektedir. Bir bebek bakıcısında aranması gereken en önemli özellik bu nedenle güvenilir olması ve çocukları sevmesidir. Bebek bakıcısı seçimi sırasında aranması gereken bir diğer özellik ise bu kişilerin çeşitli vasıflara sahip olmasıdır. Dikkatli, enerjik, sevgi dolu, sıcak kanlı ve öz verili bir bebek bakıcısı, çocuğunuzun da bazı nitelikleri kazanmasını sağlayacaktır. Ayrıcabebek bakıcısı seçimisırasında aranması gereken bir diğer özellik ise kişilerin sabırlı olması ve olası sorunlarda karşısındakinin çocuk olduğunu bilerek hareket edebilmesidir. Tüm bu özellikler ve anne babaların seçim sırasında kişiler ile görüşmeleri göz önüne alındığında, daha net bir tablo ortaya çıkacak ve ebeveynlerin seçim yapması daha kolay bir hal alacaktır. 

Bebek Bakıcısı Olan Kişilerde Bulunması Gereken Özellikler Nelerdir ?

Aileler en değerli varlıkları olan yavrularını çeşitli nedenlerden dolayı bebek bakıcılarına bırakabilmektedir. Bu bir ihtiyaç olabileceği gibi istekte olabilmektedir. Bu durum son derece doğal bir süreç olsa da bazı anne babalar kendilerini suçlamakta ve içten içe kendilerine kızmaktadır. Kişiler bebeklerini bırakacakları kişilerde temel olarak güven duygusu arasa da bebek bakıcıların da olması gereken çeşitli temel özellikler bulunmaktadır. Aileler bu özelliklerin farkında olarak bir arayışa girerse daha net ve güvenli sonuçlar elde edebilme şansı yakalayacaktır. Bebek bakıcısı olan kişilerde bulunması gereken özellikler şu şekilde sıralanmaktadır.

  • Yeterli tecrübeyi ve donanımı elde etmiş bir yetişkinlikte olmak.
  • Çocukları sevmek ve sorumluluk bilincinde olmak.
  • Enerjik, eğlenceli ve bebeklerin bilgi sahibi edebilecek eğitime sahip olmak.
  • Bebeklerin ihtiyaçlarını analiz edecek ve bu ihtiyaçları yerine getirebilecek nitelikte olmak.

Bebek Bakıcısı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.