insanbul

Bebeklere El Dezenfektanı Kullanmak Güvenli Midir?

Bebeklere El Dezenfektanı Kullanmak Güvenli Midir?

Pandemi dönemi şartları ile birlikte cilt üzerindeki zararlı mikroorganizmaların yok olmasını sağlamak adına kullanılan el dezenfektanları, birçok insanın kendini koronavirüsten korumak adına kullandığı en önemli ekipmanlar arasında yer almaya başlamıştır

Bebeklerinin sağlığı içinde endişe eden aile üyeleri, bebeklerde el dezenfektanı kullanmak güvenli midir? sorusuna cevaplar aramaktadır. Bebekleri için her şeyin en iyisini isteyen anneler onların sağlığı için büyük bir endişe içine girmektedir. Bebeklerin ellerinin sürekli ağzında olduğu göz önüne alındığında, bebeklerin ellerinin su ve sabun ile yıkanması en doğru tercih olacaktır. Kirli ellerin temizlenmesi için genel olarak su ve sabun en doğru temizleme yöntemlerinden biridir.


Bebek bakıcısı ihtiyacınız için bize ulaşabilirsiniz.

Islak mendil ya da el dezenfektanı dış ortamlarda zorunlu hallerde kullanılabilmektedir. Doğru ve dikkatli bir şekilde dezenfektan kullanımının da bebeklerin sağlığı üzerinde olumsuz herhangi bir etki yaratmamaktadır. El dezenfektanı kullanırken bebeklerin ellerine sadece küçük bir nohut tanesi kadar dezenfektan sürülmeli ve dezenfektan kuruyana kadar tamamen ovalanmalıdır. Dezenfektan şişeleri kullanıldıktan sonra kesinlikle çocukların ulaşamayacağı bir yere kaldırılmalı ve çocukların ulaşamayacağından emin olunmalıdır.

 

Bebeklerin El Dezenfektanı Yutması ve Yalaması Durumunda Ne Yapmalıyım?

Bebeklerde el dezenfektanı kullanmak güvenli midir? sorusundan sonra el dezenfektanı kullanmanın bir zararı olmadığını düşünen ailelerin merak ettiği bir diğer konu başlığı bebeklerin el dezenfektanı yutması ya da yalaması durumunda ne yapmalıyım? sorusudur.

Bebeklerin el dezenfektanı sürüldükten sonra ellerini ağzına götürmesinde ya da elini yalamasında herhangi bir panik durumu yaratmaya gerek bulunmamaktadır. Bu gibi durumlarda aile üyelerinin bebeklerinin ağzını silmesi ve bebeğin ağzında oluşacak kötü tadın kaybolması için su içirmesi gerekmektedir.

Fakat bebeklerin dezenfektan şişeleri ile oynarken bir çay kaşığı ve bundan fazla el dezenfektanı yutması halinde, çocuğunuzu kesinlikle gözlem altına almanız ve acilen bir uzmana başvurmanız gerekmektedir. Gözlerde kızarıklık ve tahriş, öksürük, mide ağrısı, ağızda yanma ve kusma gibi belirtiler ile karşı karşıya kaldığınız anda ise kesinlikle Ulusal Zehir Dayanışma hattı olan 114'ü ve 112'yi arayabilirsiniz.

Bebeklere Özel El Dezenfektanları Bulunur Mu?

Bebeklerde el dezenfektanı kullanmak güvenli midir? ya da bebeklere özel el dezenfektanı bulunur mu? gibi sorular koronavirüs salgınının artması nedeni ile anne babaların en büyük merakları arasında yer almaya başlamıştır. Bebeklerinin tüm hastalık ve salgından en kuvvetli şekilde korunmasını isteyen aileler, özellikle dış ortamlarda çocuklarının ellerini el dezenfektanları ile silebilmektedir. Bu durumda kullanılmak üzere tasarlanmış alkolsüz formüllerde, bebek ve çocuk el dezenfektanları bulunmaktadır. Alkol içermeyen dezenfektanlar, koronavirüse karşı ciddi bir koruma göstermiyor olsa da, bebeğiniz için çok daha az risk oluşturmaktadır. Alkolsüz dezenfektanların virüsleri doğrudan yok etme özelliği bulunmamaktadır. Bu ürünler virüslerin yayılmasını engellemekte ve büyümesini yavaşlatmaktadır.

El Dezenfektanı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten korunmak adına kişiler birçok koruyucudan destek almaktadır. Bu koruyucuların başında ise el dezenfektanları yer almaktadır. Dış ortamlarda farklı yüzeylere temas etmek zorunda kalan kişiler gün içinde birçok kez el dezenfektanı kullanmaktadır. Sık sık el dezenfektanı kullanmak yetişkin kişilerde dahi kızarıklık, tahriş, kuruluk, pullanma ve cilt üzerinde yanma gibi sorunlara neden olabileceği için zorunlu olmadıkça bebeklerde el dezenfektanı kullanılmaması gerekmektedir.

El dezenfektanı kullanmak zorunda kalınan bebeklerin elleri daha sonra kesinlikle yıkanmalı ve bu ürünün çocukların elinden arınması sağlanmalıdır. Yetişkin kişilerde el dezenfektanı kullanmak zorunda kaldığında ellerini düzenli olarak nemlendirmeye özen göstermelidir. Ayrıca el dezenfektanı kullanıldıktan sonra ev ortamına gidildiğinde eller kesinlikle bol su ve bol sabun ile yıkanmalıdır.

Bebek Bakıcısı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.