insanbul

Bakıcı İle Sorun Yaşamamak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bakıcı İle Sorun Yaşamamak İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bakıcı seçimi oldukça zorlu ve meşakatli bir süreçtir. Anne ve babalar bu dönemde çocuklarının en doğru şekilde eğitim alabileceği ve güvenle korunabileceği bir bakıcı ile çalışmak istedikleri için oldukça titiz davranmakta ve tüm ayrıntıları değerlendirmektedir.

Bu dönemde doğru bakıcıyı bulduğunuzdan emin olduğunuzda, bakıcınız ile sorun yaşamamak için dikkat etmeniz gerekenler bulunmaktadır. Çünkü bakıcılarında kendilerine göre kriter ve istekleri bulunduğunu unutmamalı, bebeklerin ise sık sık bakıcı değiştirmesinin oldukça yıpratıcı bir süreç olduğunun bilincinde hareket edilmelidir.


Eğer sizlerde bakıcı arıyorum diyorsanız, Doğru adrestesiniz.

Anne babalar, bakıcıları ile sorun yaşamamak adına kesinlikle ilk görüşmelerde net olmalı ve ne beklediğini karşısındaki kişilere en doğru şekilde anlatmalıdır. Aile bireylerinin ilk görüşmelerde açık ve net olması, ileri dönemlerde yaşanabilecek olası tüm sorunların önlenmesini sağlayacak ve sağlıklı bir ilişkinin temellerinin atılmasını sağlayacaktır. Bu bağlamda ailelerin bakıcı ile sorun yaşamaması adına dikkat etmesi gereken diğer noktaları ş şekilde sıralamak mümkündür.

Bakıcının Görev Tanımı Net Olmalı

Bakıcılar ve ailelerin yaşadığı en büyük problemlerin başında bakıcıların net bir görev tanımı bulunmaması ve bu kişilerin üzerine çocuk bakımından farklı sorumlulukların yüklenmek istenmesidir. Bakıcıların en temel görevleri çocukların tüm ihtiyaçları ve bakımı ile ilgilenmektedir.

Aileler zaman geçtikçe bakıcılardan ev işlerine yardımcı olmalarını, çamaşır ve yemek yapmalarını isteyebilmektedir. Bu durum ise ileri dönemlerde bakıcınız ile sorunlar yaşamanıza ya da bakıcınızın işi bırakmasına neden olabilmektedir. Bu gibi sorunlar yaşamamak adına bakıcınız ile yapacağınız ilk görüşmeler sırasında onlardan ne beklediğinizi ve taleplerinizi en net şekilde belirtmelisiniz. Şartlarda anlaşmanız halinde bakıcı ile çalışmaya başlamalı ve olası tüm sorunların erken dönemde engellenmesini sağlamalısınız.

Bakıcının İşini Benimseyip Benimsemediğini Gözlemleyin

Çocuk bakıcılarında bulunması gereken en önemli özellik kesinlikle bu kişilerin çocukları sevmesi ve onlar ile vakit geçirmekten hoşlanıyor olmasıdır. Eğer bakıcınız çocukları sevmiyor bu işi sevdiği için değil zorunluluklar nedeni ile yapıyor ise, olası tüm sorunlarda bakıcınızın işi bırakma ihtimali oldukça yüksek olacaktır. Bu nedenle bakıcı seçimi yaparken kişilerin çocukları sevmesi ve bu durumu iş olarak değil de sevgi ile yaptığından emin olmalısınız.

Bakıcı İle Sorun Yaşamamak İçin Onları Dinlemeye Özen Gösterin

En değerli varlıklarınız olan çocuklarınızı emanet ettiğiniz kişileri, bir çalışan olarak görmek yerine onları bir aile bireyiniz gibi görmeyi deneyerek işe başlamalısınız. Aranızda bulunması gereken sınırları en pozitif şekilde çizmeniz gereken kişilerin başında yer alan çocuk bakıcıları, gün içinde çocuklarınızın bakımı ile ilgilenmekte ve olası birçok sorun ile karşı karşıya kalabilmektedir. Ya da bu kişiler çocuklarınızın gelişimi ile ilgili çeşitli gözlemler yapabilmektedir. Çocuk bakıcıları bu durumu sizler ile paylaştığında ya da farklı sorunları dile getirmek istediklerin onları dikkatli ve özenli bir şekilde dinlemeye özen göstermelisiniz. Onları geçiştirmeniz ya da dikkate almamanız kişilere değer vermediğinizi düşünmelerine neden olabileceği gibi çeşitli sorunlar yaşamanızın temelini de hazırlayabilmektedir.

Bakıcı İle Sorun Yaşamamak İçin En Başta Tanımaya Özen Gösterin

Çocuk bakıcılarında bulunması gereken temel bazı özellikler bulunmaktadır. Güler yüzlü olmak, sabırlı olmak, eğitimli olmak, çocukları sevmek, işini sevmek, anlayışlı ve sabırlı olmak, enerjik olmak, pozitif olmak, güvenilir olmak, hijyen kurallarına ve kişisel bakımına özen göstermek gibi özellikler ise ilk sıralarda yer almaktadır. Bakıcılarınız ile yapacağınız ilk görüşmeler sırasında bu özellikleri dikkate almanız ve kişileri analiz etmeye çalışmanız, ileride sorun yaşamanızı engelleyecek ve bakıcılık sürecinin uzun soluklu olmasını sağlayacaktır.

Bebek Bakıcısı
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.