insanbul

Göğüs Ucu Yarasına Ne İyi Gelir

Göğüs Ucu Yarasına Ne İyi Gelir

Göğüs ucu insan vücudunun en hassas noktalarından biridir. Bu hassasiyet özellikle emziren kadınları oldukça zorlayabiliyor. Göğüs ucu yaraları neden oluşur? Göğüs ucu yaralarına ne iyi gelir? Emzirmenin ilk günlerinde bu duruma alışkın olmayan meme uçlarında oluşan yaralar sizi emzirmekten soğutmasın. Bu yazı emziren tüm anneler için geliyor.

Bir bebeğin en temel ihtiyacı anne sütüdür. Özellikle ilk günlerde bebeğin bağışıklık sisteminin gelişmesi için oldukça önemli bir role sahip olan anne sütü, anne ile bebeğin arasındaki bağı da kuvvetlendiriyor. Ancak emzirmenin ilk günleri anneler için biraz sıkıntılı geçebiliyor. Oluşan göğüs ucu yaraları emzirmeyi acılı bir hale getirebiliyor. Meme uçları alışana kadar geçen bu süre zarfında biraz daha dayanıklı olmakta fayda var. Emzirmeden soğumamak içinse meme bakımını doğru yapmak ve çeşitli doğal yöntemlerle yaraları iyileştirmek gerekiyor.

Göğüs Ucu Yarası Niye Oluşur?

  • Emzirirken memeyi yanlış tutmak,
  • Bebekte çene problemlerinin olması,
  • Genetik faktörler,
  • Bebeğin damak yapısı,
  • Bebek doysa bile memeyle oynamaya devam etmesi
  • Bebeğin emmeyi öğrenirken doğru emmesi, sürekli memeyi bulmaya çalışması.

Göğüs Ucu Yaralarına İyi Gelen Yöntemler

Yağlar, bitkiler, karışımlar… Her kadının annelik yolculuğu farklı deneyimlerle dolu. Herkesin kendi bünyesine göre denediği yöntemler ise değişebiliyor. Göğüs ucu yaraları konusunda da durum farklı değil. İşte göğüs ucu yaralarına iyi gelen diğer yöntemler:

1- Ayva çekirdeği jeli ile göğüs uçlarınıza masaj yapabilirsiniz. Ayvanın çekirdeklerini bir gün önceden suda bekletin. Sonraki gün elde ettiğiniz jeli göğüs uçlarınıza sürün.

2- Göğüs uçlarınıza nemli ve sıcak kompresler uygulayın. Bu sayede emzirme ağrılarını azaltabilirsiniz.

3- Çay ağacının antioksidan etkisinden de faydalanabilirsiniz. Düzenli olarak kullanırsanız daha hızlı iyileşmeyi de sağlayabilirsiniz.

4- Doğa bize her çareyi sunuyor. İşte doğanın mucizelerinden biri de yaraları iyileştirici etkisi yüzyıllardır bilinen sarı kantaron. Sarı kantaron yağı meme ucu yaralarını iyileştirmede birebir etkili.

Göğüs Ucu Yaraları Nasıl Geçer?

Öncelikle, göğüs ucu yaralarının oluşmamasına odaklanmakta fayda var. Bunun için doğum öncesinde emzirme eğitimleri almak etkili bir yol. Böylelikle bebeği yanlış pozisyonda emzirme riskini minimize edebilirsiniz. Her emzirme sonrasında meme uçlarının hafif nemli, temiz ve ılık bir bezle temizlenmesi ve daha sonra kurulanması önemli. Meme ucunu temiz tutmak yara oluşumunu engellemek için yapılabilecek en önemli davranıştır.

Her şeye rağmen yine de göğüs ucu yarası oluşabilir. Burada cildin hassasiyet derecesi ve genetik faktörler devreye girebiliyor. Yaraları geçirmek içinse doğal yöntemleri uygulamak gerekiyor. Kimyasal ilaçlardan uzak durmak önemli, aksi halde bu kimyasallar emzirme sırasında bebeğinize geçebilir. Peki, göğüs ucu yaralarını geçirmenin doğal yolları neler?

Anne Sütü En İyi İlaç

Göğüs ucu yaralarına kendi sütünüzle derman olabilirsiniz. Hayır yanlış duymadınız, anne sütü göğüs ucunda oluşan yaraları iyileştirmede en etkili ilaçlardan biridir. Emzirme işleminin ardından kendi sütünüzle meme ucunuzu silmeniz gerekiyor. Bunun için her emzirme öncesinde meme uçlarınızdan kendiniz için bir damla süt çıkarmayı unutmayın. Anne sütündeki onarıcı mineraller yaralarınızı iyileştiriyor.

Sihirli İksir Zeytinyağı

Yüzyıllardır vazgeçilmeyen bir doğal ilaç zeytinyağı. İnsan vücuduna olumlu etkileri saymakla bitirilemeyen zeytinyağı göğüs ucu yaraları için de birebir. Üstelik doğal olduğu için bebeğe de son derece faydalı oluyor. Emzirme sonrasında meme uçlarınıza bir miktar zeytinyağı sürün. Zeytinyağının hızlı iyileştirici etkisine şaşırmayın.

Cildin Kalkanı Aloe Vera Yağı

Son yıllarda adını daha sık duymaya başladığımız doğal yardımcılarımızdan biri de aloe vera. Aloe vera tabi ki göğüs ucu yaralarında da iyileştirici etkiye sahip bir doğal mucize. Düzenli kullanımda hem yaraları iyileştiriyor hem de emzirme sırasındaki ağrıları azaltıyor. Göğüs uçlarınıza masaj yaparak aloe vera yağını uygulayabilirsiniz.

@onlinehamile
Türkiye'nin Bakıcı Platformu
Türkiye genelinde 3 Milyon bakıcı portföyü ve ve 10.000'den fazla bakıcı iş ilanı.